Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » LHC - Ormsta 9-1

LHC - Ormsta 9-1

0 röster

Skottstatistik: 69-20

Då var det min tur att skriva om matchen och jag hade förberett mig noga genom att försöka att ta med papper och penna. Pennan lyckades jag slarva bort på vägen mellan Berga och Stångebrohallen,så om det är nån som hittar en röd penna som det står Flowserve på så är det min. Tur som det var fick låna en penna av de mycket trevliga människorna vid LKPG-Supports bord.
Något som bör nämnas är att LHCdam´s entrébord idag sköttes på ett strålande sätt av Jonas med ett visst stöd av Jari.

I gårdagens match mot AIK begicks det en del slarvpass och misstag, med det i tankarna så kändes det väldigt osäkert inför denna match. Ormsta har en ryss som tränare och bara det borde ju kunna skrämma vilken spelare som helst till att kämpa järnet. Att Ormsta bara förlorade med 1-0 mot Segeltorp kändes ju oxå som ett bevis på att laget är riktigt bra och att de har en målvakt av hög klass.

Total Dominans
43 sekunder efter att domaren släppt pucken så gör Denise Altmann LHCdam´s första mål. Bra inledning!
Första målet är ju viktigt men det brukar inte alltid betyda att det målgörande laget tar över matchen..men i detta fall känns det som att LHCdam punkterade Ormsta totalt. Perioden består av flertalet 2 mot 1 lägen och hård forechecking. Just den hårda forecheckingen kan göra mig lite nervös ibland att vi kanske tappar folk bakåt. I denna match sköttes det nästintill felfritt. Ormsta lyckas ändå fippla fram pucken till en fri spelare, men det ska visa sig bli helt ofarligt då en av våra härliga backar snabbt åker ifatt och slår bort pucken. Så ska det se ut.
Något fysikt spel i första perioden är det inte tal om. Ormsta spelarna hinner inte med att ens nudda våra spelare och när de väl hinner ifatt blir det utvisning. Powerplay funkar mycket bättre mot dagens motstånd än det igår....pucken går snabbt mellan spelarna. Fortsätt gärna så mot vilket motstånd vi än möter.

Tyvärr vi sumpar lite för mycket chanser för min smak i första perioden. Om det är någon som kan skjuta hårt och i mål så är det Emma Holmbom. 2-0 till cluben efter ett slagskott i krysset. Så ska det se ut....jämt.
Det är ju lätt att bara se hur duktiga LHCdam är men periodens hjältinna är nog Ida Winkler! Riktigt duktig målvakt som räddar kvar Ormsta i matchen.

Håll Käften
Inför andra perioden förväntar jag mig att Ormsta ska komma ut som ett helt annat lag. Tyvärr för matchens spänning så är det samma Ormsta som kommer ut på isen och det är samma LHCdam som kommer ut. Att Ormsta får två utvisningar i början av perioden gör ju inte att deras försök till upphämtning lättare. Så istället blir det återigen en kavalkad av chanser mot en ensam Ida Winkler, men de missar/hon räddar i stort sätt allt. Asserholt har öppet mål men väljer ett slagskott i sargen istället för att prickskjuta in pucken. Denise har en riktigt bra dag och lyckas snurra upp Ormstaspelarna rejält innan hon får iväg ett skott..men som så många gånger förr så står Winkler ivägen. Inte helt oväntat så får Denise göra precis likadant i situationen efter och gör tillslut mål. 3-0.
Jag börjar fundera lite på om inte Ormsta ska ta time-out..men det verkar inte behövas för Ormsta lyckas
få igång lite spel tillslut och då får även Kamilla Lund göra ett par svåra räddningar.

Det känns ändå som att Ormsta redan har gett upp matchen och när LHCdam tillslut gör 4-0,5-0 och LKPG-Support sjunger som mest så får en "Ormstaföräldrar/supporter" nog och vrålar:
"Håll Käften!" åt LKPG-Support...vilket i sin tur leder till att klacken sjunger ännu mer.

Nollan?
Det som var periodpausens snackis var såklart om Kamilla Lund skulle få hålla nollan. I periodpausen diskuterades matchens lirare. Jari och Stefan nämnde lite smått Sandra Claesson i Ormsta..men valet av Ida Winkler kändes väldigt givet trots att det återstod en period. LHCdams bästa spelare stod mellan Denise Altmann och Emma Holmbom, men som sagt skulle backarna klara av att hjälpa Kamilla Lund till en nolla.
Altmann fortsätter sin show i tredje och gör två mål efter varann (6-0 och 7-0) och därmed var matchens lirare avgjord.

Ormsta spelar lite mer aggresivt i sista perioden vilket bevisas genom att Emma Jonasson gör en riktig på body slam på Jenni Asserholt. Ormsta visar stundtals små tendeser till bra spel i sista perioden, men när LHCdam gör 8-0 genom nyförvärvet Emelie Johansson så winkar winkler att hon vill byta. Så nu blir det Lovisa Selander som blir nästa offer. Redan efter ungefär en minut sitter 9-0. Matchen var redan vunnen men skulle Kamilla Lund få hålla nollan?

Nej, syndabocken heter Hanna Blomqvist, genom hennes 9 -1 mål uppstår kvällens högsta måljubel. Härligt att se så mycket energi vid mål, men i nästa match som Ormsta spelar så bör de lägga den energin under spelets gång. Slutsignalen ljuder och slutsatsen blir att LHCdam var tre fyra klasser bättre än Ormsta idag.
Någon som jag tillslut vill lyfta fram är den killen från Ormsta som gick fram till oss och sa att han gillade vårt engagemang kring matchen.

Omgångens största publik fanns i Gävle, Brynäs-Modo (103st). Vi får väl hoppas på publikvinst nästa hemmamatch den 22 oktober. För er som inte kan vänta att se LHCdam lira så kan jag rekommenderar att bli medlem i LKPG-Support och hänga med till Segeltorp den 12 okt.