Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » Brynäs - LHC

Brynäs - LHC

0 röster

Mållöst LHCdam trots tryck
Matchen börjar i hög fart och LHCdam checkar och stör brynässpelarna på ett mycket bra sätt. Denise Altmann får ett läge att sprätta in pucken i mål efter att en brynäs back fumlat med pucken, men tyvärr missar vi. Brynäs verkar gilla att gå väldigt nära och hårt in på Kamilla Lund vilket inte gillas av LHCdams backar, då framför allt Emma Holmbom som flera gånger får tillrättavisa brynässpelarna med diverse knep.
Det är kul att se att Natalie Larsen är tillbaka i spel, hon kommer säkert bli en mycket stor tillgång framöver.

Matchens första fem minuter ägs av LHCdam, det är bara synd att vi inte lyckas göra mål i de lägena vi skapar. Plötsligt så kontrar Brynäs och det blir inte bättre av att LHCdam sista back åker och byter samtidigt. Henriette Sletbak får helt fritt läge och pucken sitter i mål utan att ens Kamilla Lund hinner reagera. 1-0 till Brynäs. LHCdam fortsätter att trycka på mot Brynäs, men så blir det friläge för Henriette Sletbak igen och pucken sitter i mål.
2-0 till Brynäs och time out för LHCdam.
Efter time outen fortsätter vi att trycka på mot Brynäs men de klaraste lägena får Brynäs i de två mot en och tre mot en lägena som uppkommer då och då.
Jag börjar tänka lite på de tre bonusmålen som Brynäs brukar få mot oss, men det dyker inte upp något tredje mål för Brynäs i första perioden och det kan vi tacka Kamilla Lund för, hon gör ett utmärkt jobb i målet. Även Emelie Johansson ska få lite cred när hon fäller en Brynässpelare så att ytterligare ett friläge avväpnas.

Trasselsituationen
Andra perioden börjar med att lagen byter chanser väldigt mycket. Brynäs fortsätter att gå nära inpå Kamilla Lund vilket dock alltid vedergäldas. Det verkar som att båda lagen spelar pucken lite för snabbt ibland eftersom att pucken ofta bryts eller går till fel spelare. LHCdam får några utvisningar med sig men det tar lite för lång tid innan vi etablerar ett riktigt powerplayspel. Jag tycker ändå att matchen är jämn och att vi borde kunna peta in pucken i något av våra lägen. Det känns som att Brynäs "skapar" klarare lägen än de vi får till, sedan får vi ju inte glömma att Sara Grahn spelar riktigt bra i brynäsmålet.

Det är lite småirriterat på planen och det blir inte bättre när Lisa Danielsson och en viss Henritte Sletbak råkar trassla in sig i varann som sedan resulterar i att Henriette Sletbak blir fri mot Kamilla Lund. 3-0 till Brynäs och stora protester från Emma Holmbom och övriga. Jag kan själv tycka att domaren skulle kunna ha blåst för någonting men vad vet jag inte och inte åt vilket håll heller, men knepig situation speciellt när den slutar med mål. Ni som såg kanske kan berätta vad som hände exakt. Sedan får vi slutligen ge lite cred till Kristina Vikdahl som räddar en frilägessituation efter ytterligare en slarvpass. Trots att Brynäs vinner perioden med 1-0 så tycker jag att spelet ser jämnt ut.
I andra periodpausen funderar jag lite på varför det inte finns Powerbreak i Riksserien, om det nu är så viktigt att skotta bort snö vid sargerna i Elitserien borde det inte va lika viktigt i Riksserien? Eller handlar allt om att spelet måste ta ett reklambreak i elitserien?

Flipperspel
Tredje perioden börjar på bästa tänkbara sätt när Denise Altman spelar fram till en fri spelare som bara kan lägga in pucken i öppet mål, men riktigt så blir det inte. Frustrerande och så känner nog antagligen alla i LHCdam, vi sätter inte våra lägen.
Jag kanske är lite blå,röd och vit ögd men jag tycker faktiskt att vi har övertaget i denna period men vi missar två mot en lägen och ibland öppnet mål men nu ska jag sluta skriva om hur mycket vi missar det vore oschysst mot Sara Grahn som faktiskt spelar riktigt bra.

En situation som är lite skojjig i matchen är när Brynäs har powerplay och med fart och finess spelar sig in i LHCdams zon och sedan när den sista passen slås mot en brynäsback vid blålinjen så går passen långt förbi henne och djupt ner i Brynäs zon. Inte alltid skönspel lönar sig.
Spelet i sista perioden kan liknas lite vid flipperspel i båda lagen, men alltid kul när det händer oväntade saker. Perioden rinner på väldigt fort antagligen eftersom att LHCdam jagar minst 3 mål. Tillslut återstår det bara två minuter och då får Kamilla Lund lämna kassen för att ge plats åt ytterligare en spelare men det är inte mycket till hjälp när Brynäs lagkapten Karin Johansson lite väl enkelt kan driva sig förbi LHCdams-spelare och föra pucken bakom mållinjen. 4-0 till Brynäs.

Om man ska se till skottstatistiken så är det rättvist att Brynäs vinner matchen, men hade vi bara fått hål på Brynäs i börjar av matchen skulle det nog sätt helt annorlunda ut. Nu kände sig nog Brynäs rätt säkra efter deras två första mål och kände spela mer avslappnat och vänta in sina lägen.
Nej, men detta får räcka som matchrapport.är dötrött...och jag måste upp tidigt imorn och skriva Inför matchrapport, för imorn står Leksands knäckebröd på menyn.