Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » Leksand - LHC 2-3

0 röster

Publik: 45

9 oktober 2011 en kylig höstdag i Leksand. Jag har precis försökt att avnjuta en kebabtallrik,men såsen var verkligen hemskt. Trots kylan och den hemska kebabsåsen så påverkas inte mitt humör negativt, för jag ska till LRF-hallen och titta på Leksand-LHCdam. När jag kommer fram betalar jag entrépriset på 30 kr samt frågan om de har något matchprogram, men det har de inte. Jag tycker alla lag i Riksserien förtjänar att ha ett matchprogram i någonslags form. Inne i hallen är det svinkallt vilket gör att min bläckpenna till en början inte vill fungera. Efter mycket jobb lyckas jag tillslut få pennan skrivduglig och tur är väl det för lagen åker precis in på isen.

Skjuta eller passa?

Domaren släpper pucken och matchen är igång. Till en början ser matchen ut precis som igår mot Brynäs, LHCdam ligger på och skapar lägen och motståndarna får kontringar. När vi får två mot ett lägen så väljer vi ofta att inte passa, utan det är eget skott som gäller. Jag tycker att man borde utnyttja att man är två mot en på ett bättre sätt än att skjuta, visst kan det skapa returer, men jag efterlyser mer passningar i de situationerna. Leksands målvakt Emelie Lindqvist börjar matchen rätt så darrigt, hon missar oftast i sina ingripanden till en början. Vad gäller våran målvakt Kamilla Lund så känns hon stabil idag, hon har full kontroll även på en farlig fladderpuck som kommer mot henne. Ett mål till LHCdam blev det i första perioden och det målet visar lite på att Leksands målvakt inte riktigt var med i början av matchen. En lös puck som glider in vid högra stolpen gör Emelie Johansson till matchens första målskytt. Hurra!
Det kändes rättvist eftersom att LHCdam tog över mer och mer i perioden. Leksand spelar rätt så tufft och Denise Altmann får sig till och med en flygtur men domaren ser inget, ingen skada skedd hon reser sig och skrinnar vidare mot period 2.

Så otroligt snyggt

Andra perioden börjar med en rad bra chanser för våran del, men vi måste lugna ner oss lite i de avgörande lägena känns det som. Leksand är ju inte helt utan chanser heller utan de skapar allt farliga situationer oxå. Kamilla Lund verkar ha en egen liten formtopp i en sekvens där hon hinner med reflexräddningar med stöten och snabba sidledsförflyttningar. Plötsligt blir det lite gruff vid Leksands målvakt då vrålar domaren "LUGN!!". Det är inte damhockeyn som är mesig det är domarna som är det. Två stycken klara frilägen får vi i perioden. Jenni Asserholt skjuter över plexiglaset och när Denise Altmann kommer fri brukar det nästan alltid betyda mål och när jag ser hennes handledskott gå mot krysset tänker jag: "Vilket snyggt mål!" men Leksand målvakt Emelie Lindqvist lyckas göra matchens snyggaste och för tillfället viktigaste räddningen. Så uppstår det återigen ett två mot ett läge och hur var det nu vi skulle göra när vi kom två mot en? Jo, det jag efterlyste var att vi skulle försöka passa medspelaren och det är precis vad Ingvild Farstad gör på ett utmärkt sätt, det hade bara varit att lägga in pucken om inte Emelie Lindqvist återigen räddat kvar Leksand i matchen genom en snabb benparad. Så vi försöker igen, den här gången är det Ingvild Farstad och Denise Altmann som kommer två mot en. Ingvild passar Denise  som................snabbt passar tillbaks till Ingvild som stannar upp pucken och lägger in den på backhand i helt öppet mål. Så otroligt snyggt. 2-0 till LHCdam och fem minuter kvar av perioden. Leksand väljer här att ta time out. Varför vet jag inte, det återstår ju bara 5 minuter av perioden, kanske ville han lugna ner spelarna. Mathilda Andersson jobbar mycket bra i den här perioden. 2-0 till LHCdam känns faktiskt lite osäkert, trots att vi har övertaget så är det bara två mål upp.Vi vinner skotten i andra med 11-8.

Nu är det klart....tror alla

Tredje perioden ser ungefär ut som andra perioden Båda lagen får varsitt powerplay  i början men inget resulterar i mål. Frågan är nu om Kamilla Lund ska hålla nollan, jag tycker att hon är värd det för idag spelar hon riktigt bra. Ju längre perioden går dessto mer lägen känns det som att Leksand får och det hettar till lite på plan oxå (utan att domaren lägger sig i). En leksandspelare försöker slita sig förbi Anna Rydberg som ligger tätt bakom och det är inte förrens Leksandspelaren kör in i våran målvakt som hon stannar, men spelet går vidare och Kamilla Lund utan klubba. Anna Rydberg ger då sin klubba till Kamilla, situationen resulterar inte i något mål, men 53:31 blåses det av för mål. Vad har nu hänt?
Jo, från egen zon har Leksands spelare Anna Daniels med teknik,fysik och en jädra vilja tragglat sig fram till LHCdams mål och vips ligger pucken bakom linjen. 2-1 till Leksand på en situation som såg hur lugn ut som helst. Plötsligt är det match igen......tror alla om det inte vore för att Ingvild Farstad gör en riktigt snygg dragning och lurar Leksands målvakt. 3-1 och nu är det äntligen klart.....tror alla om det inte vore för en viss Anna Daniels lyckas peta in pucken vid Kamillas Lunds ena stolpe. 3-2 och ungefär 50 sekunder kvar.
I matchens sista sekunder så släpper vi en ganska farlig retur men lyckas fånga upp pucken och Jenni Asserholt kan bara punktera matchen genom att skjuta in pucken i tom målbur...Nu är det klart...tror alla, men pucken går utanför. Då ekar den härliga slutsignalen "TUUUUUT!!!" och då förstår alla att.....nu är det klart!
Jag tycker att 3-2 inte riktigt speglar matchbilden..mitt inför matchtips 5-2 hade kännts mer rättvisst om man tittar på matchbilden. Till sist vill jag nämna Natalie Larsen som är en liten,kvick och teknisk spelare som jag tror många i LKPG-Support kommer gilla, hon gör många bra prestationer idag. Tack för mig för den här gången nu måste jag gå och läsa min bok om Death Metal innan hela kvällen är helt försvunnen.