Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » LHC - BIF 1-3

LHC - BIF 1-3

0 röster

Jag kommer direkt från La Kantarell där jag avnjutit en riktigt god kebabpizza, då jag ser en ensam Jonas sittandes vid medlemsbordet. Det är tio minuter kvar matchen ska börja och ståplatsläktaren som annars brukar vara full av färggranna flaggor är nu helt tom. Vart är allt folk? Jonas skakar på huvudet och säger: "Jag vet inte". Uppgivenheten i hans blick går inte att ta miste på.

Det börjar närma sig nedsläpp och Jonas packar ihop sakerna från bordet och vi beger oss upp mot ståplats. Då plöstligt exploderar det av sms i Jonas mobil. Dagens supporterskara består av Jonas,Jari,Erik och så klart mig själv. Erik ska ha extra cred för att han endast för dessa två helgmatcher tar sig ända från Oxelösund ner hit till Linköping. Så vad fick dessa fyra benhårda damhockeysupportrar se för match då?

01:57

Redan från första bytet är det LHCdam som tar greppet, men 01:57 åker en LHCdam-spelare ut för en Hooking. Den utvisningen frambringar flertalet avgrundsvrål från Jonas direkt riktat mot domaren och när det till och med vrålas ut en lång svordom så vänder jag mig om till Jonas. Jag tittar på honom och skakar på huvudet och undrar smått vad han håller på med, men han verkar inte förstå. Jari däremot är inte sen att berätta att han minsann både vrålar negativt......och positivt åt domaren när han blåser.

Matchbilden är väldigt annorlunda mot den som jag såg i Gävle för nån vecka sen. Det sprutar inte 2 mot 1 lägen åt nåt av hållen som förra matchen, utan nu är det väldigt tajt och jag tycker faktiskt att LHCdam är det starkare laget i första perioden. Jenni Asserholt och Denise Altmann får frilägen men missar eller om man ska vända på det och säga att Sara Grahn räddar. Någon som verkligen räddar LHCdam i första perioden är Kamilla Lund som gör utmärkt räddning i ett 2 mot 1 läge för Brynäs. Hade det blivit mål där hade det verkligen kännts tungt. Efter en avblåsning och från högtalarna stömmar det återigen ut blip-blopmusik från högtalarna och Jari utbrister i frusteration:"Vad är det här för musik? Jag har ju efterlyst mer rockmusik!". Det är tydligt att det är missnöjda supportrar på läktaren idag. Jonas är missnöjd över antalet supportrar på plats, jag är missnöjd på att Jonas vrålar skit åt domaren och Jari är missnöjd på musiken, så vad är Erik missnöjd på?
Nä, det tänker jag inte nämna här utan vi lämnar missnöjet och går vidare till matchen.

Fanny Åkesson och Jennica Haikarainen får bra skottlägen i perioden men pucken vill inte in i mål. Periodsignalen går och LHCdam vinner skotten med 14-7. Jag tycker att LHCdam var bästa laget i första perioden och borde fått in minst en puck.

Sveriges första domarvänliga klack

Andra perioden börjar som första med LHCdam-tryck. Trots vårat överläge så känns Brynäs lite farligare när deras chanser uppstår mycket på grund av att de skjuter hiskligt bra. Även i denna match får våra spelare brutalt mota bort Brynäs när de kommer för nära våran målvakt. Jonas frågar mig om matchen liknar den som jag såg uppe i Gävle och på det svarar jag: "Nej, nu är släpper vi inte till onödiga lägen bakåt".
Fast å andra sidan får vi inte lika mycket två mot en-lägen heller, så det är nog en liten balansgång hur mycket man ska våga gå fram. I mitten av perioden ropar en spelare "Pass!" och i samma läge som pucken passas smyger det upp en norsk tiger och lägger in pucken i våran bur.
1-0 Brynäs. Brynäs tar time-out några minuter senare, antagligen för att de inte vill riskera att det dyker upp något mål för LHCdam, men Inte ens en time out kunde stoppa Denise Altmann och snirklar sig in i Brynäszon och sätter ett mycket fint handledsskott högt upp. 1-1 och det råder skaplig rättvisa på isen, även fast jag gärna hade sett att vi haft ledningen med något mål.

Matchen börjar jämna ut sig och Brynäs lyckas få ett 2 mot 1-läge och skjuter i stolpe. Perioden avslutas med ytterligare några avgrundsvrål mot domaren. Periodsignalen hörs och det är dags att tala Jonas till rätta, det som är till min fördel i detta svåra fall är att jag fått med mig Jari på min sida. Jari har stor inverkan på Jonas och genom en lång disskution kommer vi fram till att vi borde bli Sveriges första domarvänliga klack.

Strulmål och Turmål

I början av sista perioden får Brynäs power play men efter mycket hårt arbete av bla. Jenni Asserholt och Evelina Husar så lyckas man döda utvisningen. Även LHCdam får en power play och får igång spelet hyffsat fort, men det är något som saknas. Perioden rullar på och när jag nu sitter här och läser mina anteckningar så ser jag att jag inte antecknat så mycket kring tredje perioden, anledningen till det kan vara den mycket goda stämningen som är omkring mig, svårt att riktigt få fokus på det som händer på plan och samtidigt vara social med sina trevliga kompisar. Till matchen imorn mot Leksand lovar jag att totalisolera mig från allt och göra bättre jobb med att antecka.

Matchen var dock inte slut trots mina få anteckningar. 1-1 står det på resultattavlan och både lagen har chans att vinna, men efter en riktigt bökig situation, där flertalet spelare från båda lagen ligger ner på isen så lyckas Brynäs få in pucken. 1-2 till Brynäs och LHCdam begär time out. Brynäs är det lite bättre laget i sista perioden men LHCdam saknar inte chanser, utan det vi saknar är mål. 1-3 målet för Brynäs kan vi beskriva som ett rent "turmål" men vad Jonas sa till Kamilla Lund vid prisutdelningen av Matchens lirare behöver vi inte nämna här. Priset till matchens bästa spelare i Brynäs gick till Emma Eliasson.

Matchen var till sin helhet ganska jämn precis som skottstatistiken. Strul och otur gör så att Brynäs vinner matchen. Eftersom att exakt 50% av LKPG-Support försvann ner för att dela ut priser till matchens lirare så blev det bara Erik och jag som stod där med två flaggor vid oss, men vill ge en eloge till Ingvild Farstad som vinkar lite med klubban upp till oss. Det värmer trots förlusten.