Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » Pite Vinst !

Pite Vinst !

0 röster


Arbete för LKPG Support

Denna lördag börjar redan klockan 1300 i CC. För LHCdam behövde hjälp med reklam utdelning på sitplatserna i CC innan herrmatchen mellan LHC och Växjö Lakers. Detta var också en pärs som tog längre tid p.g.a. dålig information och kommunikation åt båda håll. Så detta göra att vi blir sena in till Stånkan för att ta fram TIFO och vara förbered, däremot är jag glad att vi fick hjälp med medlemsbordet av Lotta Källström.

Så när vi kommer in så börjar vi så klart fixa upp flaggor och startar igång sången. Denna helg har vi dessutom fått hjälp av Tessan och Mikaela och det är vi tacksamma för, så en stor eloge till dom.

 

Vilja

Så de inledadande minutrarna var svåra att få antecknat och vara fokuserad på match. Det jag la märke till var att Denise, Farstad och Asserholt har lekstuga med Piteålaget. Jag tyckte dessutom att det var mer resolut än var det har varit under en del matcher. Däremot så får man inte missa ett läge där 3 spelare kommer fria med målvakten här fanns ingen kyla och målmedvetenhet.

Perioden fortsätter och man pratar med varandra och det finns mycket vilja att vinna och forsera pucken bakom motståndar målvakten.

 

Farstad

En halv minut innan 1-0 som är gjort av Farstad antecknar jag att Farstad ++++. Hon jobbar och sliter och skapar lägen och då smäller till och hon sätter 1-0 till Clubens lejoninnor.

Vi får absolut inte glömma att MSSK faktiskt har flera målchanser och gör faktiskt misstag i deras anfallzon som med mer erfarenhet skulle ha hamnat i LHCs kasche.

Vi får flera boxplay som jag tycker vi gör väldigt bra där bla Asserholt är väldigt nära att kunna fånga pucken och sätta den i nätet.

 

Astrid Lilja

Vi hamnar i boxplay, 3-5 och MSSK med ledning av Astrid Lilja som gör ett bra poweplay fast de inte gör mål så domderar de under detta powerplay. Däremot så fixar vi fram ett läge i 4-5 som skapas men som vanligt så missar vi sådana chanser.

Genom de chanserna i boxplay så fortsätter vi skapa chanser men är lite tvksamma och osäkra när det är dags för skott, mycket utanför eller på motståndarspelaren fast det finns andra alternativ som hade varit bättre.

 

Kjellbin

Tycker att Kjellbin visar vad hon vill och försvarar både målvakt och gör en bra insats i försvarszon.

 

Time Out

Under denna stund så startar delar av hemmaklacken en ramsa för Astrid Lilja och försök att påverka ledning för ett nyförvärv av den snabba och tekniska spelaren nummer 18 i MSSK.

 

Straff

Efter denna timeout får MSSK en jättechans att göra mål men hemmabacken gör en bra insats men dock så sker en skaplig domartabbe utan dess like, det blir straff ! Här protesterar klacken högljudligt. Den känsla som infinner sig på ståplats är frustration efter en så billig straff. Straffen läggs av nr. 27 Rebecca Stenberg i MSSK, hon gör det bra och sätter den och 1-1.

Tyvärr gör vi bort oss igen och släpper in 1-2 av nr. 12 Kristin Andersson.

Vi har ett 5 mot 3 läge men inget som passerar.

Min åsikt var av den innan matchen att LHC borde ha styr lite mer men det varken styrs eller domineras av något lag. Vi faller ner i MSSKs tempo och vi göra en viljelös insats.

 

Taskigt power play

Tredje börjar med 5 mot 3 !

En time out tas och detta blir en väckarklocka och ett tryck skapas. Undrar varför man inte kunde ha detta spel tidigare, men risken är väll att man har tittat för mycket på LHCherr. 57.59 så sätter nr. 3 Eriksson 2-2 och det blir resultatet och övertid ska spelas.

Det ända som jag tänker göra en notis om övertiden är Astrid Lilja som skapar 2 utvisningar för MSSK.

 

"Vi vill ha Astrid till Cluben"

Klacken ger dock aldrig upp under hela matchen utan peppar och stöttar laget in i det sista. Här försöker vi även påverka under självaste straffarna och  tyvärr så sätter MSSK 3 straffar och LHC inget.

Slutpläderingen blir kort: lojt och saknade vilja, dåliga skott och ingen större insats av LHC. Så jag ger en stor eloge till Piteå laget Munksund - Skuthamn som kämpade genom hela matchen. Hoppas de innerligt blir kvar i Riksserien.Inlägget är publicerat av LKPG Support (LKPGSupport) 2012-06-13 21:38:02


Kommentera


 

 


Kommentarer