Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » Payday

Payday

0 röster

Payday at the Cheesecake Factory!(eller knäckebrödsfabriken får vi väl kalla det)Leksand - LHC 1-5

Här är ett exempel på hur man ska och inte ska ta en förlust, det syntes särskilt bra när kontrasterna ställdes emot varandra. Leksand såg ut att vara helt under isen, nedtyngda av gårdagens förlust, däremot LHC kom in med ett grymt jäklar anamma, hur taggade som helst på att revanschera sig.Det här är en match som går att sammanfatta med ett ord, totaldominans!Hela LHC kom ut och jobbade för varann redan från nedsläpp, alla hjälpte till i försvar, vann sina egna närkamper, täckte upp föredömligt när backarna klev framåt, täckte skott och då särskilt kapten Dahl och Lisa D som aldrig tvekar en sekund på att gå ner framför ett slagskott.Mål hängde i luften men det tog ändå drygt 14 minuter innan Denise fick lirka in sitt första efter en klassisk inbrytning framför mål. Tål att sägas att det kunde stått 3-0 redan här men nästa mål kom inte förrän halvvägs in i den andra perioden, åter igen Denise som plockade en retur på Asses skott. Nu började produktionen lossna och Leksand blev mer och mer frustrerade, dubbla utvisningar tätt efter varann och så fick Hanna Dahl stå ensam framför målet och stänka upp den i krysset i 5-mot-3.5 minuter in i sista perioden var det dags igen, det var en snygg plock på Denise halv-friläge men Emelie Lindqvist i målet lyckades inte stå kvar på benen och tippar över och pucken flyger ut ur plocken in i målet. Efter Leksands timeout fullbordar Denise sin show för dagen genom att åter igen enkelt dra pucken förbi Lindqvist. Leksand får ett tröstmål i slutet av Caroline Siik efter utvisning på Ingvild för slashing (som dock var betydligt mildare än 3-4 rapp som hon fick på sig tidigare under matchen som inte resulterade i några åtgärder från domaren...)Svårt att ta ut några särskilda plusspelare från den här matchen eftersom alla gör en så fantastiskt laginsats. Men vill nämna Denise 4 mål, Fanny Åkesson som gjorde en mycket snygg frilägesbrytning, Vikdahl som inte lät en enda motståndare komma ur en närkamp som hon var inblandad i med pucken, Julia Lennartsson som jobbade stenhårt och fixade powerplay till LHC, Myggan Rydberg och Ingvild som vände och vred på motståndarbackarna mest hela tiden samt Dahl, Asse och Lisa D som kämpar och offrar sig så ohyggligt hårt för laget, rutin och glöd är så mycket värt!För att sammanfatta så har det varit en fantatiskt rolig helg och det har bjudits på väldigt fin hockey från mer än bara LHC. Ser väldigt mycket fram emot onsdag då jag lyckades byta bort jobbet och får åka och se när Segeltorp ska få smaka på Leksands medicin.På återseende!/Mats Bekkevold