Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » BIF - LHC 6-2

And when that fails, what will you do?

Brynäs - LHC 6-2

Möttes i Läkerols entréhall av en uppsjö Brynäs-supporter och blandade människor som skulle vara med på damhockeykvällen som anordnades lokalt. Var ganska roligt att se alla lustiga blickar jag fick iklädd LHC-mössa och matchtröja på, bra att dom får se att även damerna har riktiga supporters!

Period 1
Publikstödet till trots så är det LHC som börjar stöta framåt direkt, med bra fart kör bägge lagen på för fulla muggar. Skottstatistiken 13-5 säger väldigt lite om spelet för det skapades egentligen inga riktigt bra lägen åt endera håll. Med 2,5 minuter kvar av perioden kommer då misstaget som kom att spegla resten av matchen, en misslyckad utspelning fastnar på en Brynäs-klubba strax innan blå och av en slump hamnar pucken hos Cornelia Gillberg mitt i zonen som bara lägger in ett löst isskott mot mål, tyvärr otagbart för en totalskymd Sabina i målet.

Period 2
Vinden blåste och korthuset föll mycket på grund av det nonchalanta backspelet, väldigt många tillfällen där en kvalificerad passning förbi motståndaren valdes framför en mycket simplare passning bara ut ur zon och åtminstone 3 av Brynäs mål kom på spelvändningar på blålinjen mycket till Sabinas förtret i mål där hon fick stå och försöka ta skott i slottet gång på gång, det är inget ställe som kan lämnas öppet för skyttar av den kalibern, alldeles för mycket att sikta på.
Jensa tar timeout och strax därefter trillar 4-0 i på samma vis som tidigare, men här kommer vändpunkten, Gillberg åker ut för charging och Denise lägger in en riktigt vass passning till Ingvild som får stå ensam mitt framför Grahn och pricka in 4-1.
Det såg lovande ut efter målet men några minuter innan slutet kom vad som skulle bli matchens sista backmisstag från LHCs sida och det ledde även fram till 5-1 som Karin Johansson fick dundra in i krysset med ett slagskott från 2-3 meter. Lite tråkigt för Sabina som var riktigt het från start och gjorde många fina räddningar innan hon fick kliva av efter två perioder.

Period 3
Hela sista perioden spelar LHC riktigt bra och det här var upptakten till vad Leksand skulle få smaka på söndagen. Säkra passningar, mycket genomtänkt och hårt fysiskt spel, samt hård press på Brynäs hela tiden. Hade hela matchen sett ut som tredje perioden så hade det funnits goda möjligheter för tre poäng. Efter dryga 6 minuter gångna av sista perioden så lägger Denise åter igen upp en riktigt fin macka till Asse som praktiskt taget bara behöver lägga in pucken i öppet mål.
Pressen kommer dock till slut av sig efter att Lisa D. Åker ut på en ganska tveksam tripping som Anna Borgqvist gör mål på och punkterar matchen.
Resultatet till trots så fanns det mycket bra att ta med från den här matchen, både Sabina och Ederfors var bra i målet och anfallsmässigt såg det väldigt bra ut. Det var på backsidan det brast men även där fanns ljuspunkten som kan gå ifrån matchen med ett väl godkänt betyg, klippan Bergh

Leksand - Segeltorp 1-5

Kom på att Leksand skulle spela sent så jag hoppade i bilen och körde fort som bara den för att hinna med att kolla in den här matchen också. Och det visade sig att den skulle vara ganska intressant inför kommande möten.
Jag och dom 15-20 andra i publiken fick se ett Leksand som körde på i rasande tempo, det var som att se Modo för ett par år sen när dom fortfarande var ett mittenlag som kunde åka skridskor men inte var så bra på att skjuta. Samtidigt gjorde Segeltorp allt vad dom kunde för att sakta ner spelet och köra på sin individuella skicklighet och styrka, dom är äckligt effektiva och har en lysande framtid i bland andra Michelle Yucel och Linnea Hedin.
Hade bara Lina Wester haft kylan som hon brukar i frilägen och om inte Torpet hade haft såna sjuka målskyttar så hade Leksand vunnit den här matchen vilket uppenbarligen var knäckande för dom.

Inlägget är publicerat av LKPG Support (LKPGSupport) 2012-06-13 21:17:58 ,uppdaterad 2012-06-13 21:21:39