Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » En bra period . . . . .

En bra period . . . . .

0 röster

Gasen i botten direkt från början...

...för AIK. Pucken var i LHC dams anfallszon första gången 2.08 av anledningen att AIK gjorde gjorde en felpass och det blev en icing. Första skottet på mål för LHC dam kom 3.11, innan dess hade AIK haft minst två klara lägen för mål mest på grund av det förvirrade spelet i egen zon för LHC dam.

Men...
...3.24 åkte AIKs Louise Nordberg-Tenglin ut för interference och 4.24 trodde AIK-keepern Madeleine Schelander att hon hade pucken. Så var inte fallet då pucken låg fri bakom henne, vilket Kristina Vikdahl upptäckte och rakade in. 1-0 till LHC dam och spelet jämnade ut sig något. Glädjen var inte långvarig, något mer än minut innan Lisa Johansson kvitterade för AIK.
Hoppet i LHC-lägret tändes åter 9.34 då Linnea Åbyhammar målade till 2-1 men åter blev glädjen något över en minut gammal innan Michelle Löwenhielm åter jämnade ut resultattavlan.
Innan perioden var slut hade Fanny Rask gett AIK ledningen 3-2. LHC dam tycktes sakna tändvätskan totalt och spelade håglöst i egen zon. Denna gång var det inte fel på målskyttet som vi unisont klagat på tidigare, i denna period kom man inte ens till lägen. Hur sekretariatet kom till resultatet skotten 11-7 till LHC är för mig ett under. Pucken var i alla fall mestadels i LHC´s zon.

Hur blev den andra då?
LHC fortsatte håglöst och fyran för AIK blev ingen överraskning 1.01 in i perioden genom Linnea Bäckman.
Drygt två minuter senare drog på sig samma spelare en femminutare och match för checking from behind men hon kunde duscha lugnt. LHC fick inte iväg ett skott på mål och lyckades inte ens hålla pucken i anfallszon. Istället drog en frustrerad Jenni Asserholt på sig en utvisning och AIK målade 2-5 i spelet fyra mot fyra genom Jenny Alasalmi. I det läget började jag sakna något oerhört vår egen finne, Jennica Haikarainen, men hon hade ju slutat och flyttat till Finland. Ut med Emelie Ederfors och in med Sabina Eriksson i LHC målet.

Den där bra perioden
Till den sista kom LHC dam in med tändning. Det åktes skridskor och skapades lägen. Tyvärr kom det av allt att döma för sent då det fanns en trygghet i AIK-lägret för ledningen 5-2 och de kunde ställa in sig på försvar. Även om Denise Altmann snirklade snyggt in 3-5 pucken efter att ha skickat en AIK-back till fikarummet med en dragning vid 8.47 kändes det för sent. LHC tog time out vid 15.10 vilket följdes av att Fanny Åkesson drog på sig en tvåminutare för roughing 29 sekunder senare och det var game set för AIK.

Välförtjänt
AIK vann matchen välförtjänt. De åkte skridskor hela matchen. kämpade och ställde upp för varandra. LHC var inte med från starten, till och med "LHC!"-skriket vid målet innan matchen verkade lamt. Min förundring är vad som håller på med att hända hos LHC dam då spelare flyttar?
Sista perioden skänker dock hopp till matchen mot Ormsta på söndag. Sabina kunde hålla nollan efter att ha blivit inbytt och gjorde några riktigt schyssta ingripanden.