Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » LHC - LIF 3-2

LHC - LIF 3-2

0 röster

Det kändes lite ödsligt att komma in i Stångebrohallen idag efter gårdagens publikrekord, ändock så var drygt 100 åskådare på plats, något över snittet som brukar hållas.
För dagen klädd i Norge-tröja med Farstad på ryggen då jag ville visa lite extra stöd för vår norska stjärncenter och det visade sig vara ett bra val.

LHC kom ut med bra fart och behövde inte husera allt för mycket i egen zon under första perioden utan tröck på bra mot Julia Åberg i motståndarmålet. Efter ett bra boxplay ganska tidigt i perioden vänder LHC upp spelet så fort Åbyhammar har lämnat utvisningsbåset och gör anfallet kort, Ingvild går på mål och på egen retur skjuter hon in 1-0 över en liggande Åberg. Norrbaggen är tillbaka igen!
Fortsättningsvis så har inte Leksand särskilt mycket i perioden som borde slutat med ledning för LHC men strax innan pausen får Lina Wester stå helt fri framför Kamilla och Amanda Lindberg lyckas lägga in en passning genom Wiklund/Åkesson som Wester förvaltar på bästa sätt och det står 1-1 på tavlan när lagen åker av isen.

Andra perioden ser inte lika bra ut från hemmalagets sida, dom ser lite osäkrare ut och Leksand börjar ta för sig mer framåt och skapar en hel del framåt. Domartrion var helt okej i första perioden men släpper en utvisning i början av andra som Emma Holmbom påtalar och får ett personligt straff på 10 minuter för Abuse, lite väl hårt kan tyckas men visst. Dock så var det här bara upptakten på en fallande kvalitetsnivå från domarnas sida, kan minnas flertalet solklara interference-lägen och ett tillfälle där Denise hade kommit med fart in i anfallszon i ett 1-mot-1 läge men där linjedomaren kör ut mitt framför och dom krockar, begränsad spelförståelse på honom...
En bit efter halva perioden kommer ett rättvist ledningsmål för Leksand efter att Linn Peterson går in i zonen på högersidan och prickskjuter in 1-2 i den lilla luckan som var öppen ovanför Kamillas plock.
Ett par LHC anfall kommer i slutet av perioden men ingen som lyckas få upp pucken mot Åberg som är bra längs isen.

Men i sista perioden visar LHC att dom har både disciplin och viljan att vinna. Tar in mer än 2 minuter innan det är kvitterat, det är Åby som prickar in den men målet är helt klart Evelina Husars för hennes otroliga kamp om pucken innan och det bra skottet vars retur leder fram till målet.
Några minuter senare åker Therese Bergh ut på en mycket tvivelaktig interference, LHC håller dock pucken utanför zonen innan det är dags för nästa tveksamma utvisning, denna gång på Lina Wester, luktar kompensation långa vägar och det tar inte många sekunder innan ytterligare en väldigt billig utvisning på Hanna Lindqvist, nu kändes det som att domarna hade tappat nivån helt och hållet tyvärr.
Dock bra för LHC med powerplay så varför klaga? Och nu går det undan, Ingvild vinner tekningen till Denise, bak till Kjellbin över till Asserholt och direkt tillbaka till Kjellbin och pang så sitter det hårda slagskottet perfekt i nätet. Ledning LHC 3-2.
5 minuter från slutet uppstår en situation som jag inte riktigt ser upptakten till men ser ut som att Asse blir rejält provocerad av en Leksandsspelare och jag antar att hon gjort något riktigt fult för hon får ett par rejäla snytingar från en uppretad #42 som hamnar i utvisningsbåset ensam? Hanna Dahl försöker att resonera med domaren dock utan resultat, hon blir irriterad och får till slut lämna isen med en 10-minuters utvisning. Åter igen, domarnivån, skrattretande.
Leksand tar timeout och plockar ut målvakten, LHC får ett läge bakom förlängda mållinjen i anfallzon och en Leksandsspelare ”råkar” åka på och välta målburen, utan någon motståndare i närheten. Utan åtgärd från domaren, vad ska man säga?

Hur som haver så håller ändå LHC ut och vinner med 3-2, matchens lirare Ingvild Farstad gör en strålande match, mycket kämpa framåt och bakåt, vunna närkamper, mål och bra tekningsstatistik. Några andra värdiga kandidater till priset var Husar som jobbar brutalt även under den tunga andra perioden, Bergh och Holmbom var bästa backpar för dagen, Myggan också riktigt vass och var nära att ”sticka” in ett mål. Viktiga poäng särskilt då både Segeltorp och AIK förlorade idag, fortfarande goda chanser att ta 3:e platsen i tabellen.

Till sist vill jag tipsa er som har möjligheten att ta en tur till Oskarshamn nästa helg och kolla in när Vikdahl och Asse tillsammans med Damkronorna tar sig an Finland, Ryssland och Tyskland i den sista 4-nationsturneringen innan VM. Lycka till tjejer!