Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » LHC - Segeltorp 2-4

LHC - Segeltorp 2-4

0 röster

Avslutningsmatchen på årets Riksserie var en ganska välspelad och lugnt tillställning mellan ett LHC som mest var ute efter att putsa formen inför slutspelet och Segeltorp som behövde en seger för att säkra sin tredjeplats.

Torpet såg mer skärpta ut redan från början och tog fram det skarpa målskyttet direkt. Men även fast Torpet hade det vassare skyttet så höll LHC ett bra försvar och lyckades i slutet av första perioden grisa in ett mål och vid första pausvilan stod det 1-2 på tavlan, kunde ha varit betydligt värre får jag erkänna.

I följande period var det åter samma spelbild och snabbt hade Linn Höög prickat in 1-3. LHC tog dock över spelförandet och pressade på under hela perioden men ändå ingen utdelning mycket tack vare en taggad Hjorth i motståndarmålet och att skotten inte satt med samma precision som Segeltorp hade på sina mål.

Sista perioden börjar med en riktig blitz-manöver av LHC och ”Mini-Denise” Julia Lennartsson som distinkt trycker in pucken ovanför axeln på Hjorth efter passning av just Denise och hoppet är tänt igen, 2-3 med 19 minuter kvar att spela.
Glädjen dör tyvärr med 8 minuter kvar då Julia Höglund nyper till och lycka pricka in 2-4 bakom Sabina som inte ens kan ha sett att skottet avlossades med all trafik som var i försvarszon. Resterande minuter är händelsefattiga och oinspirerade och det kommer inga fler farliga lägen åt något av hållen.

Svårt att sia om formen på lagen sett till prestationerna i den här matchen som inte visade upp den vanliga glöden som finns när det gäller något. Ändock så fick Segeltorp välja motståndare inför kvartsfinalerna och valet föll just på LHC mycket tack vare det smidiga avståndet och så var det förstås även en kostnadsfråga för statistikmässigt så har dom spelat bättre mot Munksund.

Nästa torsdag är det då dags för kvartsfinal 1 i Stångebrohallen och jag tror att vi kommer få se två lag som spelar betydligt hårdare och hetare nu när det är jakt mot medaljer. Det känns väldigt lovande att LHC har spelat mycket bra i Segeltorpshallen under säsongen med seger i den första matchen och sånär en trepoängare senast som tyvärr rann ut i sanden till strafförlust men potentialen finns verkligen.