Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » LHC - MoDo 1-2

LHC - MoDo 1-2

0 röster

Spetskompetensen i anfallet saknades mot seriens bästa keeper och ett MoDo som nu radat upp 10 vinster. Det är inte lätt att slå ett så pass landslagsprytt lag som MoDo när viktiga kuggar som Denise, Tildah och Ingvild saknas i anfallet men LHC bjöd ändå upp till en spännande match och uppvisar ett mycket fint försvarsspel som brustit en hel del gånger tidigare under säsongen.

Trots ett mycket stort spelövertag för gästerna i dom två första perioderna så lyckas LHC hålla matchen vid 0-1, mycket tack vare en storspelande Sabina i mål som slutar på 29 räddningar efter 40 minuter och nu var det match igen.

I sista perioden är det ett helt annat lag som spelar i blått, direkt från nedsläpp börjar dom trycka på och jobbar fram en utvisning efter bara 23 sekunder. Och ingen idé att spela powerplay för länge, Asse pucknappar en MoDo-spelare och vänder snabbt till ett frilägen mot Lizana, inga extra krusiduller utan bara rakt på mål och pang bom så är det kvitterat 1-1.
Lagen växlar chanser resten av perioden och ett avgörande mål hänger i luften länge och med 1,5 minuter kvar att spela så kommer det, tyvärr till bortalagets glädje. Skottet från backplats letar sig in bredvid en totalskymd Sabina och hela MoDo hoppar av glädje.
LHC tar timeout och rycker målvakten vid första bästa tillfälle, liksom mot Brynäs senast så är det hårt tryck mot mål resten av matchen men även denna gång lottlöst.

Vad som bör tas med från denna match är det fina försvarsspelet, i kombination med ett oskadat anfall så blir LHC ett lag att räkna med i slutspelet som närmar sig. Jag har kollat in några träningar i veckan och ser ut som att åtminstone Denise och Matildah är tillbaka till helgens matcher i Stockholm. Bland annat en väldigt viktig match mot AIK på lördag som kan vara direkt avgörande för om det blir hemmafördel i slutspelet eller ej.

Vill ge extra plus till alla spelare som gjorde stora uppoffringar i försvaret mot MoDo, framför allt Lisa Danielsson som alltid föredömligt täcker skott och får stora blåmärken, bäst i Riksserien om jag får säga det själv.