Arkiv » Matchreferat säsongen 11/12 » LHC - Segeltorp 2-1

LHC - Segeltorp 2-1

1 röster

Har inte riktigt orden för att beskriva den mäktiga känsla jag har i hela kroppen såhär med mindre än en timme sedan slutsignal i matchen. Skulle kunna häva ur mig superlativ till höger och vänster men väntar med det några dagar, glädjen håller i sig utan problem ändå och morgondagen ska firas med LHC-tröja på under hela arbetspasset!

Men nog om det, över till dagens match där ett omorganiserat LHC ställde upp på isen och tog taktpinnen direkt, det var ingen tvekan om vilket som var det bättre laget under första perioden. För att göra historien kort om LHCs överlägsenhet så stod det till så att Torpet inte fick hålla kontroll på pucken i mer än 5-10 sekunder åt gången under matchens första 15 minuter. Något som hemmalaget också utnyttjade både en och två gånger. 3:13 stod klockan på och läget var som gjort för Emma Holmbom som laddade bössan och PANG BOM så var jaktsäsongen på Hjorth igång och 1-0 stod på tavlan.
LHC gnetade på och gjorde livet surt för Torpets försvar gång på gång, mycket föredömligt visar Ingvild prov på styrka och skridskoåkning när hon jobbar fram matchens första utvisning, det är kapten Berggren som får åka och sätta sig i skamvrån.
Efterföljande powerplay visar prov på fint styrspel i anfallszon och chanserna radas upp och närmare slutet av utvisningen kommer utdelningen, en mycket delikat inchippning av Kjellbin utanför Hjorths högra stolpe där en välplacerad mygga sticker till och dirigerar om pucken in i det öppna målet, Anna Rydberg 2-0.
Sista 5 minuterna av första perioden börjar Segeltorp så smått ta sig in i matchen och skapar faktiskt ett par lägen som dock Sabina avväjer enkelt.

Andra perioden blir betydligt jämnare, det är tydligt att LHC har fått direktiv att lätta upp något på anfallen, ändock så lyckas inte Torpet forcera det tajta hemmaförsvaret som gör ett mycket bra jobb i att styra ut anfallen till hörnen. Men efter lite drygt halva perioden kommer ändå reduceringen ur egentligen inget läge som blir farligt tack vare målskickliga Helene Martinsen som visar god precision och placerar in pucken i en av få luckor som är öppna. Även om perioden fortsätter på ungefär samma sätt så blir det inga särskilda farligheter åt något av hållen. Tycker att lagen också håller en bra nivå på buset och domartrion har en lätt uppgift att sköta, visst är det ett par tveksamma icing-situationer men okej Flödén, det här var en betydligt bättre nivå än fjolårets katastrof i Himmelstalundshallen.

Avslutningen blir gastkramande men LHC gör det riktigt bra på försvarsfronten, inte minst Sabina som tog fram stora tegellasset och murar igen. Hon gör några matchavgörande plockar och en riktigt fin benparad mot slutet som håller Torpet vinstlösa, mycket värd utnämningen som matchens lirare, enligt egen åsikt så var det bara Kjellbin som kunde hota om den titeln med sin delikata framspelning till 2-0 och ett slagskott från blå som satt mitt på ribban, sånär var det att den satt. Min kompetenta vapendragare bidrog med ramsan ”Kjellbin, Kjellbin är våran Hedin”, även om jag vill hävda att Anna har klivit förbi åtminstone när det gäller spelsinne och skott. Hedin får leva ett tag till på sin skridskoåkning för snart tar vår #7 över i landslaget.

För att sammanfatta den mycket starka segern så tycker jag att det var ett bra drag att möblera om lite i kedjorna även om jag är ganska skeptisk till att ha Madelene Eriksson som förstacenter och lagets två bästa tekare i samma kedja. Personligen skulle jag välja att flytta upp Myggan till centerpositionen och att Julia Lennartsson fick ta över hennes plats bredvid Ingvild i andrakedjan?
Men nu hoppas jag att vi får se samma lag som kom ut i början av dagens match även på lördag när det är nedsläpp i Segeltorpshallen, ser mycket goda chanser till avancemang om LHC fortsätter att göra klart jobbet tidigt för att sedan plocka bort Torpets anfall, en strategi som fungerar utmärkt nu när Sabina håller den höga klass hon gör i målet. På återseende i Stockholm på lördag eftermiddag!