Matcher » Matchrapporter ! » LHC - Modo (2 december 2012)

LHC - Modo (2 december 2012)

0 röster

Väldigt peppig och bra känsla inför toppmötet mellan Linköping och Modo, det var en riktigt bra match förra helgen lagen emellan och förväntningarna var höga. Själv var jag väldigt besviken över att bara 65 personer orkat masa sig till Stångebrohallen för detta som utan tvekan blev en av säsongens bästa matcher hittills i hela serien, betydligt bättre än SM-finalen i våras.

Två riktigt starka lag ställde upp på isen och det enda bakslaget sedan gårdagen var att Asse hade fått kliva åt sidan igen. Annars stod det toppmålvakter på bägge sidor av isen i form av Kim och Valle, för att inte tala om den enorma skicklighet som bägge lagen har!

Och jag kan säga som så, det var inget utav lagen som gjorde nån mjukstart. Båda sidor kommer ut och kör max direkt, inga halvdana sargdueller eller finåkning i försvarsspelet. När det ser ut såhär på isen så kan ingen säga att underhållningsvärdet är sämre än “herrhockey”, det här är högklassig hockey och då är det ändå långt kvar till nivån på andra sidan Atlanten, så är det nån som läser det här som fortfarande inte är frälst, ge damerna en chans, försök tajma in en match nån gång!
Åter till matchen så är det en ohyggligt jämn första period och man står på helspänn hela tiden och hoppar till på båda lagens chanser, antingen av glädje eller ren förskräckelse för hur nära det var. Både Kim och Valle öppnar matchen på en fantastiskt bra nivå, självklart då också anfallet från bägge lagen, försvarsspelarna har en tuff uppgift framför sig. Tycker att motståndets Johanna Olofsson och Ingrid Morset imponerar mycket under öppningsperioden men det gör även våra egna backar, särskilt kompani Vikdahl/Wiklund som är mycket bra på att sticka in ett anfall medans resten av laget byter, en fin kvalité som ger lagkamraterna lite extra tid att ta position på isen igen.
Även om perioden är ruggigt jämn så skapar Modo något vassare chanser, tack vare att Kim spelar fantastiskt i målet så känns det skönt att gå till vila med lika. Men där sticker hon plötsligt fram våran egen Datsyuk, utan att det egentligen såg så farligt ut till att börja med så blir det knivskarpt läge och Denise prickar in 1-0, framspelad av Ashley och Ingvild. Och vilken glädje det sprider, uppspelt hoppar jag till och känner hjärtat slå några slag extra, så fantastiskt skönt öppningsmål precis innan periodpaus.

Omladdning och matchen fortsätter på den inslagna vägen, åtminstone första 5 minuterna av andra perioden, sen börjar Modo ta över taktpinnen och LHC hamnar i brygga. En redig bombardering mot Kim påbörjas och LHC har svårt att komma in i takten, efter att ha dragit isär hemmalaget belönas Modo med en chans i powerplay. Väl där så dröjer det inte länge förrän seriens hetaste spelare just nu Emma Nordin får drömträff med ett direktskott på en hård pass av kapten Grahm, från ingen vinkel alls skjuter hon in pucken i närmaste krysset och matchen är kvitterad.
Modo fortsätter att pressa på resten av perioden och inte förrän i slutet då Matilda Holmberg åker på en bodychecking när hon sänker Tildah börjar LHC få upp tempot igen och gör en bra avslutande minut.

Slutperiod och liksom gårdagen ligger matchen som en öppen bok, dock lite mer nervöst idag när lagen är så jämna men man måste alltid våga tro på sitt lag, för så många gånger jag sett dom göra underverk under dom 4,5 år jag följt laget så finns det alltid hopp!
Och tack vare Flödén får LHC en drömöppning på perioden, strax efter att Holmbergs utvisning är över hittar hon en tripping på Emma Nordin och ytterligare ett powerplay för ett LHC som hittat ny kraft efter pausen. Detta powerplay blir en kanonad mot Valle som gör ett par helt sinnesjuka räddningar, två gånger hinner jag jubla för mål då det inte såg ut att finnas en möjlighet att kunna rädda ens, sist ut är det Bergh som skjuter mot öppet mål och Valle lyckas på något sätt få klubban emellan pucken och mållinjen, dock så styrs den över till andra sidan målet där en omarkerad Denise står perfekt placerad och enkelt kan pricka in 2-1. Och glädjen över det här målet är påtaglig, nu luktade det vinst på allvar och Modo var nere för räkning men fortfarande många minuter kvar att spela.
Modo får åter chansen i numerärt överläge efter en kollision mellan två spelare som bedöms som kneeing till Modos fördel. Jag kan lova att det var nervöst på läktarplats nu, för det var inte så att Modo hade ont om chanser, tvärtom så steppar dom upp trycket ytterligare ett par snäpp och hade det inte varit för världsmålvakten och ett fantastiskt hårt försvarsspel av Malin, Kicki, Bergh och Myggan så hade Modo varit ikapp här. Men dom möter ett järngäng idag i ett LHC som inte tänker backa en centimeter, utdelningen kommer också för LHC när Flödén tar ytterligare en mycket tveksam bodychecking på Elin Johansson. Bra tryck i följande powerplay och efter att blivit uppspelad av Ingvild dundrar Emma Holmbom in en projektil över axeln på Valle till 3-1. Även om man inte ska ta ut segern i förskott så kändes det här som spiken i kistan och så blev det, Modo var ett slaget lag. Inte bara det utan även ett mycket frustrerat och irriterat lag, blir lite gruff innan slutsignalen går och Maria Lind blir utskickad på en misconduct efter att ha våldfört sig på utvisningsbåset.

Kan inte ens beskriva hur stort det var att se detta fantastiska lag spela av Modo byxorna på det här viset, jag var mållös hela kvällen igår och satt hemma och njöt för mig själv många timmar efter matchen innan jag faktiskt smält resultatet och inte nog med det så tog LHC kommando över tredjeplatsen efter att Leksand slagit AIK i Ritorp.
Segern ska förstås tillskrivas Kim som gör en helt otrolig match i mål, Myggan och Kicki som ser till att pusha på tjejerna i båset att ta ut det där lilla extra som behövs, två stora ledarprofiler som gör ett jättejobb utan att ha några extra bokstäver på tröjan! Ingvild, Denise och Ashley gör en grym insats tillsammans i första kedjan och leder laget med målen som behövs. Förstås Holma, Bergh, Wiklund, Wittich, Madde, Julia, Nina, Linnea och unga Jessica Adolfsson som åter igen visar hög klass, vill hon så kan hon verkligen bli hur bra som helst! Tildah gör en strålande arbetsinsats tills hon blir sänkt i slutet av andra, en kväll som sedan slutade på sjukhuset, med som jag har förstått det en hjärnskakning så önskar henne en snabb återhämtning och hoppas att snart se henne på is igen, vår egen SuperTildah!

Måste förstås lyfta fram en del spelare i Modo också, självklart Valle som gör en riktigt bra match men helt enkelt inte kan mäta sig med sin kollega på andra sidan isen idag. Emma Nordin, Olivia Carlsson, Amanda Lundström, Erika Grahm, Malin Axelsson, Ingrid Morset, Johanna Olofsson och gamla LHC-profilen Tina Enström är spelarna som jag tycker sticker ut idag och kunde lika gärna ha avgjort matchen åt andra hållet. Men serien är jämn och inte ens Modo är omutbara.

Längtar redan till nästa helg då LHC först tar sig an Leksand hemma på lördagen och sedan drar ner till Jönköping för att avsluta höstsäsongen mot HV71, mig kommer ni självklart se på plats bägge matcherna och jag hoppas att det både kommer bli bra matcher och att folk tar sig i kragen och faktiskt kommer och kollar!