Matcher » Matchrapporter ! » LHC - Munksund (1 december 2012)

LHC - Munksund (1 december 2012)

0 röster

Att spela för tomma läktare och jobba stenhårt eller en halvdan insats i hallen bredvid med över 5000 på läktarn, man blir ju lite trött då det var tjejerna i Stångebrohallen som var värda den större publiken för dagen. Men ändå en liten ljusning då det var en man med LHC-tröja på som kom och ställde sig bredvid mig längst upp på läktaren och faktiskt tyckte att det var bättre spel här, vilket var kul att höra!

Revanschlustan var på topp sedan förra helgens tappade poäng och med Asse tillbaka i laget var förutsättningarna på topp, bör också noteras att Munksund saknade Rebecca Stenberg som gjorde bägge målen vid senaste mötet lagen emellan.

LHC börjar matchen i rasande tempo och har bara på ett par minuter redan skapat flera farliga chanser men orättvist som det kändes då så kommer istället en kalldusch när hemmalaget drabbas av en utvisning och MSSK är ruskigt effektiva, 10 sekunder tar det innan pucken hamnar hos Emma Eliasson som skottar från blå, pucken letar sig genom en massa trafik framför mål och rasslar till i nätet bakom en chanslöst skymd Kim.
Trots det tidiga bakslaget så visar LHC att dom inte är lättskrämda utan fortsätter på den inslagna linjen och trummar på precis som innan. Flödén gör strax därefter ett nytt försök att knäcka dom blåa med en underligt bedömd utvisning på Asse för bodychecking (ibland verkar det lite svårt att bedöma det här med åkriktning…), detta powerplay skapas dock fler lägen i Munksunds zon så det känns inte det minsta farligt. Stärkta av detta kommer så kvitteringen blott 20 sekunder efter att utvisningen är över och det är kämparna Tildah & Myggan som jag så unnade mål förra helgen som äntligen får utdelning för sitt fantastiska slitsamma spel, med ett mellanspel av Ashley så är det Tildah som löser det sista hindret Sara Sundqvist och så var det 1-1.
Resten av perioden spelas av med fortsatt hög press av hemmalaget som dock avtar när man får chansen att spela numerärt överläge och inte alls får till någon bra organisation mellan spelarna.

Utvisningen som sträcker sig en minut in i nästa period genererar desto bättre spel efter vilan, nu blir det inget mål den här gången men momentum som det så ofta talas om är en viktig pusselbit. Efter en stark inledning så avtar sedan pressen något från bägge sidor och långa byten drar ner tempot i mittenperioden, ett par utvisningar är det lilla som händer. Känns som att LHC har ett rejält grepp om matchen efter två perioder men då det fortfarande står 1-1 så är det ändå så pass att vad som helst kan hända i slutakten.

Men för att uttrycka det milt så kör LHC över Munksund i tredje perioden, det är Denise, Ingvild och Asse som sätter tempo och norrlänningarna hänger helt enkelt inte med i svängarna. Denise sprätter upp 2-1 efter dryga 6 minuter, powerplay följer minuten därefter och Ingvild skjuter från höger, retur rakt ut åt vänster där Therese Bergh enkelt kan forcera in pucken till 3-1. Och bara minuten senare är det dags igen, efter lite bök får Denise hänga in sitt andra för kvällen till 4-1. Nu var Munksund ett slaget lag, enormt turligt lyckas dom få in ett reduceringsmål där Lisa Ekberg bara lägger in pucken framför mål, en puck som studsar på benet på Charlotte Wittich och lägger sig tillrätta i målet, slumpmål så att det bara skriker om det. Slutet blir rätt så grinigt från Munksunds sida och det kunde likväl ha kvittats roughing-utvisningar vid ett par tillfällen men ändå inga hälsovådliga situationer. Skön seger till slut och en väl genomförd match, lite tempofattig i mittperioden men överlag så visar LHC sig som ett topplag i serien och vinner rättvist.

Egentligen är det bara Emma Eliasson som syns i bortalaget i dagens match och tack vare en väldigt skicklig Kim Martin så blir även hon rejält nedsläckt bortsett från första målet då förstås. Hemmaprofilerna radar upp sig på led och plockar guldstjärnor, förstås ledda av kapten Asserholt med Ingvild och Denise i kedja som skapar lägen vart efter vartannat. Vikdahl, Wiklund, Bergh och Holma styr skickligt bort dom lägen som Munksund lyckas anfalla i. Tidigare nämnda Myggan, Tildah gör ett enormt jobb med att gnugga ner dom sista krafterna från motståndarna och faktiskt ganska många som följer deras goda exempel, Ashley, Julia, Linnea, Nina och Madde visar framfötterna. Man vinner idag som ett lag och det var bara den här lilla extra nivån som var skillnaden mot förra helgen. Fantastiskt skönt när spelet börjar klicka och puckarna faktiskt sitter i målet efter det slitsamma förarbetet, så spelar ett lag som ska kämpa om medaljer när våren kommer!