Matcher » Matchrapporter ! » Leksand - LHC (28 oktober 2012)

Leksand - LHC (28 oktober 2012)

0 röster

Gnistan i ögonen glödde redan när LHC intog isen vid uppvärmning efter gårdagens tunga nederlag i Gävle och nu skulle det bli åka av för dalkullorna. Lite omvaskade kedjor och nytända tjejer visade sig vara receptet för en riktig uppvisning i den för dagen snålt fyllda Tegera Arena.

Och LHC rivstartar igång matchen redan efter 3 minuter då första kedjan parkerat sig i anfallzon ett tag så lyckas Denise lirka igenom en passning rakt framför målet och påpassligt står där en helt öppen Jenni Asserholt vid bortre stolpen och behöver bara omdirigera pucken in i det öppna nätet bakom Julia Åberg. Tidigt 1-0 och det kändes som att det kunde bli en promenadseger idag, men ännu för tidigt att ropa hej, Leksand har visat prov på god vilja och kunskap tidigare under säsongen. Det dröjer inte heller länge innan hemmalaget spelat sig tillbaka in i matchen, strax innan 6 spelade minuter så åker Asse på en billig hooking, bör tilläggas att domarnivån idag var på en helt annan nivå idag, igår släpptes det mesta, idag är det nolltolerans som gäller, mycket svårt som spelare att anpassa sig när det skiftar så pass mycket från dag till dag. Åter till stundande powerplay då, lite kort rundspel i zon av Leksand leder snart till att en puck slängs in mot mål där Amanda Lindberg träffar rätt på en returpuck och kvitteringen är kommen.
LHC tar åter kommando efter målet och ett par minuter senare är det dags för powerplay åt andra hållet på isen, inte heller denna gång blir det långvarigt, Vikdahl spelar ut till Ashley på vänsterkanten som bara lägger pucken löst på mål, en puck som inte Julia hinner lägga vanten på utan istället får Malin Wiklund peta in den och nu var det ledning för bortalaget igen. 1-2.
Resten av perioden bjuder på ganska svängande spel, stor fördel spelmässigt för LHC men Leksingarna sticker till ibland oftast genom snabba Iveta Koka eller Linn Peterson, även om det skapas lägen på båda ändar av isen så står sig resultatet till pausen. Åter igen tänker jag kritisera skotträkningen för hur Leksand kan leda skotten med 15-14 kan jag inte begripa, skulle snarare sagt att det kanske var 10-12 max.

Andra perioden börjar som den första, LHC kontrollerar matchen på ett utmärkt sätt och skillnaden mot sist laget var på besök i Dalarna så jobbar man nu föredömligt för varandra vilket också ger en enorm trygghetskänsla både från läktarplats sett och även i båset vill jag gissa. Känns lite trist dock att perioden blir ganska så sönderblåst av domaren som verkar hitta utvisningar både här och var, utvisningarna till trots så blir det inga mål, stor dominans av LHC dock som man ser vill göra slut på Leksand och visa vart skåpet ska stå.

Slutakten blir en riktig uppvisning av Linköpingstjejerna hur hockey ska spelas, perioden börjas i 4-mot-4 som snabbt återställs till normal bemanning. Hur som haver så dröjer det inte mer än en minut innan det åter är dags för powerplay för hemmalaget, efter en hygglig press på LHC-försvaret så kommer misstaget, eller snarare en fin brytning av Denise som pucknappar en Leksandsback och får chansen att ta sig an Julia Åberg själv, där en iskall Denise gör det enkelt och prickar in 1-3 i numerärt underläge. Matchen kändes vunnen sedan länge men nu var det som att även flytet i skyttet var tillbaka. Ett par minuter senare är det dags igen, vår norska duo med Madde och Ingvild tillsammans med Tildah snurrar loss i sarghörnet djupt i anfallszon och så kommer 1-4, skott Ingvild, retur Madde och där rasslar det i maskorna igen. Lite extaskänsla i kroppen när man få se vad som ser ut som en lek på isen, eller en välkoordinerad dans kanske beskriver det bättre.
Leksand tar timeout och det dröjer bara några minuter innan dom får sin gyllene chans, "Too many players" på LHC och ett powerplay igen för Leksand och även denna gång pressar dom på ganska bra men uppoffrande täckningar och bra rensningar håller pucken på avstånd från målet, istället misslyckas hemmalaget med ett byte och Ingvild bjuds på ett friläge, inte från den lättaste vinkeln men skickligt klarar hon att driva in på mål med pucken och lurar iskallt Julia bort från närmaste stolpen där hon sedan stiligt lägger in pucken, 1-5 åter igen i numerärt underläge.
Strax därefter punkteras matchen av ännu en utvisning, denna gång för Leksand där Cecilia Östberg åker ut för bodychecking. Ett LHC som fortsätter att trumma på gör ett bra powerplay och får strax innan slutet även utdelning på det, igen är det Malin Wiklund som är sist på pucken och det är toppen att få se henne göra två mål igen, senast var det från backplats, denna match ur Homer-position i powerplay.

En stor vinnande faktor är LHCs förmåga att stänga ner kedjan med Iveta Koka och Shelby Ballendine effektivt. Men det är förstås det utmärkt fina lagspelet som ligger till grund för segern och mycket skönt att se lite bättre flyt på avsluten än den trista förlusten dagen innan.
Dagens allra största hyllningar går dels till Jessica Adolfsson och hennes mentor på isen Emma Holmbom som spelar mycket fint tillsammans under sista perioden, och för det vackra målet samt flertalet delikatesser som hon bjuder på under matchen vill jag ge Ingvild en jättestjärna!

Nu blir det uppehåll några veckor och laget sprids ut åt alla möjliga håll, Kim och Asse åker till Finland för 4-nationsturnering med Damkronorna; Madde, Ingvild och Mie hem till Norge för läger med landslaget; Kamilla, Denise, Volgger och Wittich sticker över till Lettland för att fortsätta kvalet mot OS 2014 med respektive landslag; Julia Lennartsson hamnar i Ryssland för att representera Sveriges U18-landslag; så kvar i stan blir endast en liten besättning som fortsätter att ladda för kommande segrar.

Var hälsade nästa match den 18:e november mot HV71 hemma i Stångebrohallen!