Matcher » Matchrapporter ! » LHC - Segeltorp (13 oktober 2012)

LHC - Segeltorp (13 oktober 2012)

0 röster

Det var snålt med publik i hallen den här ganska medelmåttiga lördagen så egentligen ingen ursäkt att inte vara på plats. Men vi som var på plats fick se ett LHC på isen som var rejält uppryckta och redan från början kändes säsongen ljusnande efter den tröga starten.

Visst ställde hemmalaget upp med ett något skadedrabbat lag där bland andra Ingvild, Anna Kjellbin, Madde Haug Hansen och Fanny Åkesson var på läktarplats. Men lite motgångar kan tagga ett lag på ett positivt sätt.

Kvickt tog LHC tag i matchen och efter 4 minuter kom 1-0 genom Jenni Asserholt, mycket roligt att äntligen få se lite utdelning direkt när laget börjat komma in sig i säsongen. Matchen startade också med ett mer disciplinerat försvar än tidigare matcher och det syns direkt på självförtroendet i spelet framåt när defensiven fungerar.
Segeltorp hade under öppningsakten inte mycket utöver dom två powerplays som Flödén bjöd på, sett till situationerna så kunde Torpet också fått ett par mot sig. Det är också numerärt överläge som är Segeltorps starka sida med sina tre kanonesser i Holst, Lersbryggen och Nevalainen, varav den sistnämnde också fick öppna målskyttet för bortalaget. 1-1 stod det efter Torpets första powerplay, ett resultat som står sig perioden ut.

Andra perioden liksom den första visar upp ett bra disciplinerat spel från LHC som för matchen, det är inte högt tempo vilket jag tror gynnar LHC i det här läget. Länge står matchen och väger med en del farliga chanser från bägge lagens toppkedjor, det är dock stjärnan för dagen Julia Lennartsson som återtar initiativet och ger LHC ledningen efter en mycket stark individuell prestation och tar sig emellan de två Segeltorpsbackarna för att tråckla in 2-1. Årets mest imponerande mål i dom matcher jag sett.

Onödigt drar LHC på sig en utvisning innan nedsläpp i sista perioden då laget ännu inte är på isen när klockan räknat ner. Suckar lite lätt på läktarplats men det känns ändå som att både försvaret och Kim i mål har läget under kontroll och det visar sig inte bli några större problem att avvärja detta powerplay, kunde inte räkna till ett enda skott på mål faktiskt. Ett par till utvisningar hittar Flödén åt bägge håll, hur vet jag inte dock, kändes inte som att någon skulle plockas ut på dom situationerna.
Ändock kommer inte Torpet särskilt nära en kvittering utan det är desto mer lägen på andra sidan isen där Winkler har det svettigt, till slut får hon kapitulera ännu en gång efter åter en fin prestation av Jullan som jobbar fram pucken så pass att Asse inte har några problem att lägga in 3-1 i mål och punktera matchen.
En timeout från Torpet och plockad målvakt resulterar i ett par farliga skott men segern känns ändå bombsäker.

Sammanfattningsvis så ger första matchen på “riktiga” hemmaplan i Stångebrohallen en viktig seger och nu är bollen i rullning. Och det känns som att kedjan med Denise, Asse och Jullan inte behöver haussas så mycket, deras poängskörd talar för sig själv. Däremot vill jag åter pusha för gnuggarkedjorna i LHC för dagen med amerikanskorna ackompanjerade av Tildah och kedjan med Myggan, Malin Wiklund och Tomigova. Sen gör backbesättningen en mycket stabil insats, det har varit delvis bra tidigare men nu var nästan alla på topp, gillade särskilt backparet med Vikdahl och Iversen Jr. som jag velat se hela säsongen hittills, även skönt att se Bergh/Holmbom bra synkroniserade igen.