HV71 - LHC (6 oktober 2012)

0 röster

En snabb spolning och lite väntan på att isen skulle torka så var det dags för årets första derby. I traditionsenlig manér från LHC så var Sabina först ut på isen även för HV, bäst att visa vägen med positiv attityd!

LHC var för dagen ganska sargat med landslagsspelarna Anna Kjellbin, Jenni Asserholt och Kim Martin borta, samt trion från Österrike som var på läger med sitt landslag.
Strax innan start blev några högljudda HV-supporters bortforslade efter att ha stått lutade över LHCs bås och levt om, än en gång heja på ert eget lag istället för att hata på motståndarna!

Matchstart och HV var grymt taggade redan från nedsläpp, LHC kändes lite avslappnade och det dröjer bara en minut innan hemmalaget tar ledningen genom Andrea Gero-Berndtzon, en chockerande öppning och första gången HV71 är i ledning i Riksserien om jag inte är helt fel ute. Kändes som lite nonchalans liksom senast mot Leksand, men ganska snabbt kan LHC ta kommando över matchen då man har betydligt högre individuell skicklighet i laget och det räcker långt en match som denna.
Nikola Tomigova reducerar efter 7 minuter sen fortsätter matchen raka vägen på det spåret. Julia Lennartsson gör ledningsmålet i slutet av första perioden, hon var för övrigt bästa spelaren för Linköping i matchen, trivdes bra hemma på småländsk is såg man från läktarn.

Period 2 kontrollerar LHC fullkomligt och utökar ledningen till 1-4 efter mål av Suzanne Ostrow och Tildah. Något som är värt att notera är att det är mycket hett temperament på isen och många gånger fullföljer spelarna onödigt hårt på Sabina och Kamilla i målen, att säga att damhockeyn inte är fysisk är en ren lögn, visst kör dom inte på lika massiva tacklingar som herrarna men det hålls ändå en hög nivå inom svensk damhockey. Personligen föredrar jag den här mindre spelförstörande tacklingspolicyn.

Slutakten spelas av ganska händelselöst förutom i slutminuterna när HV åstakommer en reducering till 2-4 genom Rebecca Lilja men det blir aldrig särskilt nervöst. En hyllning till Sabina som håller nere siffrorna för HV som hon kommer göra så många gånger i vinter, vill också lyfta fram hemmalagets främsta utespelare Maja Jakobsson som ligger bakom det mesta som skapas framåt.
Ungdomarna i LHC har lekstuga och får mycket speltid, det är Tildah, Julia, Linnea Jonsson, Nina Aronsson, Tomigova som kör på och bygger självförtroende inför kommande fighter. Förstakedjan för dagen med Madde Haug Hansen och amerikanskorna Ostrow och Bairos jobbar på föredömligt men får inte till det i slutändan.

Det slutar med säsongens första och en bekväm trepoängare, hoppas bara att det något avlegade tempot inte hänger kvar till nästa helg då motstådet blir betydligt hårdare. Ändock nu är en vinst avklarad så det är bara att ligga i för fler.

Och appropå dom 7000 personerna som vips försvann ur Kinnarps Arena så är jag ganska besviken, hade hoppas på att det skulle bli åtminstone runt 500 kvar på läktarn, Jönköping är trots allt en stad med bra hockeykultur. Nu skrevs den officiella publiksiffran till 260 men jag vill påstå att den var ungefär hälften av det för det var inte alls mycket folk kvar när slutsignalen gick, tyvärr!