Matcher » Matchrapporter ! » LHC - Modo (22 september 2012)

LHC - Modo (22 september 2012)

0 röster

Som Modos spelare agerar när det är match önskar man se från alla som utövar någon idrott. När det är tid att vara på isen, ja då ger man allt ända tills man är tillbaka i båset igen, något som hela Modo gör idag men som tyvärr bara delar av hemmalaget tagit till sig och det är vad jag ser som grundstommen till utgången av dagens match.

Efter hyllningen av dom två största profilerna (Hanna Dahl och Lisa Danielsson) som verkligen satt sin prägel på Linköping med sin enorma uppoffrande spelstil kändes det verkligen som upplagt för att LHC skulle komma ut och ge Modo en rejäl uppvisning av hur hockey ska spelas. Istället kändes det som att vissa spelare fortfarande var kvar på sommarlov och inte alls var medvetna om stundens allvar.

Redan ett par minuter in i matchen kunde gästerna haft ledningen flera gånger om det inte varit för några sanslösa paradräddningar av Kim Martin. Det behövdes dock bara ett par minuter till innan hon fick kapitulera i numerärt underläge, ett skott från blå av Erika Grahm och en skymd Martin räckte. 0-1 till Modo bara 5 minuter från start.
Enda gångerna LHC får något som helst tryck i anfallszon är när första kedjan med Ingvild Farstad, Denise Altmann och Jenni Asserholt är igång och jobbar, och det är också dom som lyckas kvittera halvvägs genom perioden. Denise går på skott som Valentina Lizana räddar med släpper retur som Asse snappar upp och prickskjuter in.
Även om puckinnehavet i första perioden är ganska jämnfördelat mellan lagen så är det Modo som har betydligt bättre kontroll på spelet och rättvist gör dom 1-2 i strax innan paus genom ett skott från blå av Ingrid Morset som sedan styrs upp högt i mål av Maria Lind.
Och även om skotten slutar lika(?) efter inledande period så är det Modo som dominerat spelet, men ändock kändes det fortfarande hoppfullt inför fortsättningen.

Mittenakten präglas av utvisningar även om inget av lagen gör något vettigt försök att utnyttja sina lägen, Modo har några vassa chanser som Kim står emot. LHC däremot skapar näst intill inget på sina tre chanser under perioden, så pass att jag skulle kunna räkna skotten på en hand. Och trots att perioden är mycket jämn spelmässigt så känns det ändå inte särskilt bra inför slutet, Modo jobbar på för varandra och man ser inte ett uns av trötthet medans flera av LHC-spelarna börjar se ut som att dom är ute på nöjesåkning.

Tredje börjar med ett ganska oväntat och lite turligt skott från Emma Holmbom som letar sig in efter ett första försök från Anna Rydberg, dock så vill jag tillägna målet Matildah Andersson som gör hela förarbetet till situationen. Utjämnat 2-2 och det var match igen, inte rättvist och inte heller blev det särskilt långvarigt som skulle visa sig.
11 minuter står klockan på och Ingvild åker på en något tveksam kneeing i mittzon, ett powerplay som gästerna inte är sena att utnyttja. Landslagets Emma Nordin lyfter bara in pucken från blå genom ett myller av spelare och där ligger pucken vilande i nätet längst bak i målet, Modo tar ledningen och det här var dödsstöten visade det sig.
Endast 1 minut efter målet drar Sandra Halldén på sig en utvisning för Modos räkning och nu trodde man att LHC skulle kunna utjämna tillställningen, men oj så fel tänkt det var. Vad som var dåliga powerplays i andra perioden kunde tydligen bli ännu värre, en slarvig passning ger Tina Enström läge att ge sig iväg mot anfall, med sig har hon Erika Grahm och Anna Kjellbin som är enda försvarare kvar har inte lätt att stoppa dessa toppspelare som smart spelar ut Kjellbin och Grahm kan enkelt lägga in pucken bakom Kim som var chanslös på läget.
Inte nog med det så tar det mindre än en minut innan det är dags igen, Elin Johansson tar sig fri utan svårigheter från LHCs försvar och fri med Kim vristar hon in pucken i högra krysset. 2-5 till Modo och nu var hoppet borta.
Missarna sänker helt dom spelare i hemmalaget som tidigare varit bara lite loja och det är bara en handfull spelare som fortsätter kämpa medan Modo skrinnar på som tidigare. Kim får rädda flera till frilägen innan slutsignalen äntligen går. Vad som började med en hoppfull och toppenlördag rann ut i sanden och slutade med överkörning faktiskt.

Vill lyfta på hatten för Modo som jag tycker spelar helt med rätt inställning matchen igenom och där alla verkligen jobbar för varann, mycket imponerad av Erika Grahm som har en underbar kvalité att pusha på laget hela tiden. Det är hon tillsammans med Tina Enström och Johanna Olofsson som ser till att lagmaskinen fungerar med alla dessa unga talanger som Modo har.

I hemmalaget får man ge en stor eloge till Kim i målet för alla fina räddningar, mer än vad hon gör idag kan man inte begära, resten av laget måste spela bättre helt enkelt. Några spelare ska ha beröm för att dom kämpar på ända till slutet och det är främst Ingvild, Tildah, Myggan och Malin Wiklund som kämpar nåt otroligt hela matchen igenom, särskilt Tildah som får ta ordentligt med stryk från dom stora Modo-backarna. Madelén Haug Hansen och Ashley Bairos gör sitt bästa utan sin saknade länk Suzanne Ostrow som inte fått spelklart än (mycket tråkigt att papper ska sätta stopp för spel…), men både Madde och Ashley jobbar sig bättre och bättre genom hela matchen och mot slutet är dom väldigt starka över isen. Bästa backparet för dagen är Kjellbin och Kristina Vikdahl som spelar mycket stabilt, den enda av övriga som kan mäta sig är Therese Bergh, tyvärr räcker det inte med tre backar som spelar bra. Även Jenni Asserholt ska berömmas för det tunga lass hon har att dra, hon spelar kaptensrollen genom en föredömlig spelstil som tyvärr inte så många tar efter idag.

Förhoppningen är att LHC tar lärdom av dagen och ger allt för sina lagkamrater resten av året, det är vad som krävs för att nå till guld, bara att se på fjolårets Modo. (Och förvisso även årets)