Information » Matchrapporter ! » MoDo - LHC (17 februari 2013)

MoDo - LHC (17 februari 2013)

0 röster

Hur mycket jag än skulle önska att säga överkörning så är det en ren lögn, för det var snarare så att Modo kontrollerade matchen och LHC hade kvar det utmärkta försvarsspelet från gårdagen. Redan från start så trissade Modo upp tempot och hade tung press i dom inledande minuterna, Kim fick en underbar start i målet och gjorde en spektakulär benparad redan efter någon minut. Efter dryga fem minuter var det så dags, men matchbilden till trots så var det istället pressade LHC som öppnade målskyttet, och vem är där om inte Denise förstås. Fick onda blickar av mina grannar i publiken men det var lätt värt glädjeskuttet  jag gjorde och känslan efter gårdagens fina spel var inte borta, här visar LHC igen att man ska vara med och slåss om guldet om en månad.

Den för dagen “något” överviktiga domaren som hade lite svårt att röra sig i samma tempo som det övriga spelet på isen tog snabbt ner LHC på jorden igen genom en utvisning på Asse för en av tidernas billigaste hakningar. Och powerplay var klart Modos gren, för efter en tjusig uppställning i offensiv zon smällde det snart bakom Kim och Matilda Holmberg hade kvitterat matchen, vill inte invända något på ställningen såhär långt in i matchen, ett ledningsmål för hemmalaget här hade inte varit orättvist.
Herr randig barbapappa försökte sedan bjuda in LHC till att på nytt få övertaget genom ett par utvisningar för hemmalaget, men man hade svårt att skapa något efter en väldigt högt pressande Modo-box och första perioden slutar 1-1.

Period två tar vid och lagen har närmat sig varann, Modo i lite lugnare tempo samtidigt som LHC har steppat upp sig. Det bjuds upp till riktig fröjdig hockey, så högklassigt som det är när serien visar sig på sin absolut bästa sida. Lagen var så pass jämna här så att det behövdes utvisningar för att ge någon övertaget och Modo fick prova på det först efter att Wittich klippt ner en Modospelare sånär i friläge. Nästan så att det vinkades faran över i det numerära överläget men 10 sekunder innan det var slut kan Lisa Edman skjuta in 2-1.
Sen gav barbapappa sig in i matchen igen och skickade ut Ingrid Morset på en roughing, lite underlig rubricering kan jag tycka men visst det var väl ett okej läge att ta utvisning. Hur som helst LHC hade revansch att utkräva efter dom missade lägena i första perioden och visst fick man revansch, Asse är sist på en puck som knappt går över mållinjen men det räcker, åter igen är matchen nollställd, nu på 2-2 som också skulle stå sig till paus trots en enormt Modo-press sista 6 minuterna av perioden.

Dags då att skilja agnarna från vetet, jag är glad att Modo pressen från slutet av andra inte höll i sig till sista perioden, då hade det blivit hemresa utan poäng idag. För att uttrycka det milt så var tredje perioden en “ganska” hetsig tillställning, utvisningarna löste av varann och det var svårt för lagen att hitta rätt i spelet som fortsatte i rasande tempo men blåstes av gång på gång efter barbapappa som inte hängde med i svängarna. LHC passade på att ta ut en timeout i samband med en utvisning på Modos Erika Grahm och spel 4-mot-4 väntade. Något bra tror jag sas i båset för lite diskret vände man här på matchen och situationen som utspelade sig bara ett par minuter därefter gav LHC det lilla övertag dom behövde. Tina Enström kolliderar med Asserholt bakom mål och blir utvisad, när sedan Elin Johansson och Emma Holmbom kommer ner till situationen tänder det till rejält. Jag är ganska säker på att Emma sa något lämpligt för att få igång Elin som börjar vifta på NHL-manér mot henne, älskar den förmågan hos Holmbom att hon kan reta upp nästan vilken spelare som helst. Att sedan Cornelia åker ut på någon tramsutvisning bara sekunder efter matchens “fight” känns väldigt mycket kompensation och munhuggningen som följde mellan utvisningsbåsen var go att höra på.
4-mot-4 igen och öppna ytor på isen gynnar särskilt en liten spillevink som finns i LHC och hennes fantastiska trollspö, det är förstås Julia Lennartsson och både Brynäs och Segeltorp har fått känna på hur det är att bli upplurade på läktaren av henne och nu var det dags för Svenska mästarinnorna, ensam mot hela tre Modo-spelare kommer hon in på vänsterflanken, lyckas på något magiskt sett ta sig runt och grejar även sista utposten Valentina i mål och där sitter ledningsmålet 3-2 med 1,5 minut kvar. Modo rycker snart därefter målvakten och gör ett tappert försök för kvittering i slutet men LHC släpper inte till något och tar en otrolig seger i Fjällräven Center.

Ett enormt styrkebesked av LHC precis inför slutspelet, man understöder varann väldigt bra och Kim gör en fantastisk match i mål. Glädjande att få se Jullan avgöra i en match där hon knappt setts till under två perioder och sen kommer hon plötsligt ut och är isens drottning. Nu väntar bara en spännande sista omgång innan slutspelet, förutsättningen är att Brynäs, AIK och LHC ligger på samma poäng i tabellen och slåss om viktiga positioner för slutspelsval, Brynäs möter ett Leksand som kan tänkas sprattla till och ta någon poäng, AIK spelar mot Segeltorp som varit helt under isen men sånär lyckades slå Brynäs häromdagen och till sist så spelar LHC mot HV71 och bör om allt går som det ska ta en seger. Och även om jag föredrar AIK allmänt så kommer jag ändå stå och heja på både Leksand och Segeltorp på onsdag!