Information » Matchrapporter ! » Munksund - LHC (16 februari 2013)

Munksund - LHC (16 februari 2013)

0 röster

Efter 14 timmars bussresa och en skön natt på Pite stadshotell var det åter dags att kliva in i LF Arena för match mellan Munksund och LHC. För egen del kändes detta som det optimala stället att fira födelsedagen på, hejandes på favorittjejerna när dom är som längst hemifrån.

Första 7-8 minuterna av matchen bjöd inte på något spel som kommer att gå till historien, bägge lag spelade irrigt och osynkroniserat och dom få chanser som skapades var tillfälliga glimtar av vad som skulle komma sen. Glädjande nog så var det LHC som tog tag i uppstyrandet av spelet och man kunde ganska snart öppna upp målskyttet, efter en miss i Munksunds byte bryter Denise och Ingvild ner i offensiv zon i 2-mot-1 och efter att Sara Sundqvist räddat Ingvilds direktskott är Denise framme på returen för ledning 1-0. Bortalaget fortsätter sedan att effektivt skapa tryck djupt i Munksunds försvarszon även om dom riktigt farliga chanserna lyser med sin frånvaro, på andra sidan isen får Kim briljera med en frilägesräddning efter att Rebecca Stenberg fiskat sig fri långt uppe i banan.
Stärkta av det fina målvaktsspelet dröjer det inte länge innan ett utökande av ledningen kommer, framspelad av Tildah kliver Cornelia in från vänster mot slottet och avlossar ett bra tajmat och välplacerat skott mellan benen på en täckande back och har svårt att tro att Sundqvist ens kan ha sett pucken där den seglar in vid bortre stolpen. Skickligt val av skottläge och inget fel på utförandet heller, därmed 2-0 för LHC.
Mot slutet av perioden står Lisa Ekberg och väntar i samma läge som Stenberg hade tidigare och denna gång hänger inte Kim med i svängarna utan Ekberg kan retfullt enkelt lägga in pucken för reducering till 2-1, resultatet speglar perioden ganska bra även om målen kom i fel ordning sett till spelövertag. Trots det sena målet är det LHC som kan gå till paus med gott självförtroende inför resten av matchen sedan man spelat mycket bra under den sena halvan av första perioden.

Andra perioden bjuder på spel nästan enbart på Munksunds halva av planen, man är nedtryckt av ett välspelande LHC och har svårt att få till något alls i anfallsväg. Och trots att detta är LHCs bästa period i matchen så resulterar den bara i att bygga upp Sundqvists räddningsprocent, man är många gånger nära att få till både ett och två mål, så pass att Denise skaffar sig friläge och gör bort målvakten helt och hållet men visar att även hon är mänsklig och kan fela ibland då hon missar att få in pucken i det öppna målet. I slutet av perioden drar MSSK på sig en utvisning då Josefine Åström när mittlinjen uppenbart håller fast pucken med handen för att få fram en blockering och som mycket riktigt resulterar i en “Delay of game”, en del gnäll från hemmapubliken följer men det var en helt korrekt dömd utvisning.

Utvisningen sträcker sig över till tredje perioden och det tar blott 35 sekunder innan målet är framme, en situation där det är väldigt svårt att se vem som faktiskt får in pucken då både Denise och Ingvild står framför Sunqvist och slår mot pucken som lite motvilligt till slut rullar in i målet, Ingvild tilldöms målet och 3-1 är ett faktum. Från LHCs sida drar man nu ner tempot något och visar en god förmåga att inte släppa till några allt för kvalificerade lägen mot Kim, ett utmärkt disciplinerat försvarsspel och det bjuds på några få anfall nu och då men egentligen inget farligt åt något av hållen. Mot slutet blir det irriterat från hemmalagets sida men inte så pass att det spårar ut, lite tjuvnyp här och där bara. LHC får visa upp ett bra spektrum av olika spelmoment, man har fint anfallsspel i drygt 1,5 period och ett tjusigt försvar under större delen av sista perioden. MSSK å andra sidan visar inte upp något god slutspelsform, man skapar dom flesta chanserna genom spelvändningar och fortfarande bygger väldigt mycket på att Emma Eliasson och Rebecca Stenberg måste lyckas skapa kvalificerade chanser för att man ska ha någon chans att vinna.

Jessica Adolfsson är väldigt framträdande idag och gör sin bästa match för LHC, mycket imponerande att se hur denna tjej utvecklas för varje match och det var välförtjänt att hon blev tilldelad laget interna pris efter en sån här fin match. Man kan inte undgå att berömma den utmärkta förstakedjan som producerar två av tre mål utan att göra sin bästa match, det visar bara hur hög kvalitet dom håller, vänta bara till slutspelet!
Tildah, Madde och Ashley utgör dagens bästa kedja, lite synd att dom inte lyckas producera något mål med den höga kvalitén avslut som dom visar upp, inte nog med det så gör dom en enormt kämpainsats och maler effektivt ner Munksundsspelarna tills dom helt enkelt inte orkar längre. Sammanfattningsvis är det en gedigen laginsats som ger en rättvis seger och bortsett från början av matchen är det riktigt hög klass på spelet, slutspelsformen närmar sig toppen precis i rätt tid på året.

Det var sedan en enorm ära för mig att när hela laget tog ton i bussen för att sjunga “Ja må han leva”, en seger och finsång från mina absoluta favorittjejer, kunde knappast ha fått en bättre födelsedagspresent!!