Information » Matchrapporter ! » LHC - Brynäs (22 januari 2013)

LHC - Brynäs (22 januari 2013)

0 röster

Det är inget skämt, domarnivån är ofta ganska undermålig i Riksserien men dagens insats är faktiskt den sämsta jag nånsin har sett och det här ska vara på elitnivå… Oftast i serien får man gnälla på att domaren håller en ojämn nivå, skillnaden i den här matchen var att det bara fanns en nivå åt ena hållet, det visade sig att det bara var LHC som kunde göra fel, även när man gjorde rätt? Brynäs å andra sidan hade inga problem med varken neddragningar, interference, tacklingar som var klart avsiktliga och även ett par ryggtacklingar, men har man spelat hela sin lön på bortalaget för bra odds så förstår jag att man ser vad man vill. Tyckte mest synd om Malin Wiklund som i mitten av sista perioden gör en fantastiskt fin brytning av ett friläge, skolboksexempel och blir utskickad för hooking???

Över till matchen då som började ganska lojt men snabbt trappades tempot upp till en nivå som man kan förvänta sig när två topplag möts. Och som tidigare möten under säsongen så var det liten fördel LHC även om resultaten sagt annorlunda. En smakstart kom redan efter 3 minuter när Denise frispelar Vikdahl framför mål och med ett skott som touchar Grahn dallrar pucken in i vänstra krysset och tärningen är kastad!
LHC kontrollerar spelet föredömligt under hela första perioden och släpper inte till några skott som Kim har några problem som helst med, mot slutet av perioden kommer så ett av säsongens absolut läckraste mål signerat Julia Lennartsson. Hon kommer in i zon mot två backar, drar först förbi den ena på höger sida för att runda nästa på vänster och helt fri med Grahn lägger hon iskallt upp pucken i vänstra krysset, mycket välförtjänt ledning och ett mål som skulle rullat på highlight-reels om mediaintresset hade funnits.

Följande period bestämde domaren sig för att det var dags att sätta sin prägel på matchen och släpper redan i början en solklar open-ice hit på Ingvild som för övrigt själv åker ut halvminuten senare efter att knappt ha rört en Brynässpelare i offensiv zon och det här var bara början på urspårningen. Resultatlöst powerplay men strax därefter kommer reduceringen genom Lina Bäcklin, ett skymt skott som letar sig in och 2-1 till LHC, inget att invända på det, Brynäs fick rejäl fart i seglen av utvisningen och nu var det allvar igen. Tildah åker sedan ut på en holding som är okej dömd, dock så följdes utvisningen upp av ett flertal situationer som var värre från Brynäs sida men som herr domare valde att bortse ifrån, irritationen från läktaren ökade gradvis och räddades upp av ett friläge från mittlinjen med både Asse och Wittich som mycket snyggt samspelade fram 3-1, Wittich som gjorde sitt första mål häromdan får åter igen näta och det kändes riktigt bra med två måls ledning efter en period som dominerats hårt av bortalaget mycket tack vare några väldigt tveksamma domarinsatser eller ska man säga “inte insatser”?

Slutakten börjar förödande med att LHC tappar markering direkt från start och både Angelica Östlund och Emelie Johansson får avsluta varsin gång mot Kim innan Henriette Sletbak är där och tar hand om den sista returen, 3-2 och nervositeten stiger. Brynäs har fortfarande kvar en del av övertaget från föregående period men det är ändå jämnt, och “utvisningarna” löser av varann, att Brynäs klarat sig såhär lång utan är bisarrt, skulle säga att åtminstone 3 varit så givna att inte ens en blind missat dom. Sen kommer då droppen som välter hela bägaren, Brynäs skapar ett friläge och Malin Wiklund lyckas göra en underbar brytning, på puck och inte alls för mycket kroppskontakt -> Hooking? Vad sa du, sa du???? En perfekt frilägesbrytning och det blir man straffad för, skandal! Det osar irritation och gissar att Asse har en del väl valda ord att förmedla till randiga farbrorn. Jag är dock överlycklig över den tändning som han bjuder LHC på, förbannade och beslutade att ta segern till varje pris så håller dom Brynäs utanför anfallszon hela powerplayet och nu hade Finland kunnat komma med all sisu i världen utan att få passera blålinjen.
Det är sedan inte många sekunder innan LHC åker på nästa utvisning, nytt friläge för Brynäs och denna gång är det Ingvild som bryskt hugger ner vem det nu var som tog sig fri, klart det är utvisning men det syns att det är mycket irritation bakom det yxhugget över skridskorna. Men åter igen spelar LHC av ett fantastiskt fint boxplay och åter igen när det är slut hittas en ny utvisning denna gång på Denise som kolliderar med Grahn som är långt nere i sarghörnet… Känner nu att flertalet personer på läktarn skulle vilja slänga både en och annan hård sak på ni vet vem.

Efter ytterligare ett fixat boxplay så kommer den äntligen, den efterlängtade utvisningen, Brynäs får en utvisning!?! Och skulle vi summera den totala tiden på utvisningen så låt säga 12 minuter powerplay. Bra tryck för LHC i matchens sista powerplay, inget mål och därefter tar man timeout för att hämta fram dom sista krafterna i 3 minuter till. Kraften finns och även om någon halvfarlig puck avvärjs av Kim så är det LHC som är närmast att utöka ledningen när pucken går precis utanför det tomma målet. Signalen går och LHC har gjort en heroisk laginsats, mot både topplaget Brynäs och dessutom en usel huvuddomare. Jag kan inte annat än hoppa av glädje efter den här segern och känna hur mycket jag älskar det här laget, när dom gör det såhär finns det inget i världen som kan mäta sig! Tack tjejer för ännu en bragdmatch att spara i minnesbanken!