Information » Matchrapporter ! » HV71 - LHC (9 december 2012)

HV71 - LHC (9 december 2012)

0 röster

Även om det är två ojämna lag som möts så är det ändå en viss känsla mellan dessa lag, det är rivalitet, inte på samma nivå som hatet mellan herrarna men ganska mycket prestige. Jag tror inte att det finns något lag i serien som HV hellre vill slå än just LHC, lite syskonkärlek vill jag likna det, LHC som storasyster vill förstås ha kvar lillasyster i leken men samtidigt känna att hon är lite mindre världsvan, lite orutinerad, då finns ändå tanken i bakhuvudet att en dag blir också syskon vuxna och jämnlika. Nog om den filosofin, den dagen var inte idag och HV fick känna på ett riktigt starkt LHC.

Tänker inte dissekera matchen så mycket för efter att LHC hittade sitt spel i andra perioden blev det praktiskt taget lekstuga på isen då Denise hade show och HV blev totalt överkörda. Första perioden var ganska jämt sett till kvalitén på spelet, LHC driver upp tempot rätt rejält och HV hänger på så gott det går, så stod det också 1-1 vid paus, Madde inledde målskyttet för LHC redan efter 22 sekunder efter att ha prickskjutit i vänsterkrysset och 3 minuter in kvitterade HV då Michelle Claesson laddat slagskott från blå som styrs ut på Vendelas benskydd till en omarkerad Matilda Norberg som inte gör något misstag i det läget.

Vad som sedan började 7 minuter in i andra perioden var för att uttrycka det milt, en slakt. HV var helt slut efter den tempofyllda öppningen och LHC kunde nu göra lite vad man ville, mycket till min stora glädje så var det hemvändande favoriten Cornelia Gillberg som tände på explosionen av mål som skulle komma, i rask takt var det Denise, Jullan, Denise, Corre, Ingvild, Jullan, Denise, Asse och sist som först så fick Madde avsluta tillställningen med sitt 1-11 mål. Det var en väldigt skön urladdning för LHC men så känner jag samtidigt sympati för HV, för jag vill så gärna att dom ska lyckas ta några poäng och komma tillbaka starkare till nästa säsong. Svårt att trösta en målvakt efter en match där målen bara rinner iväg, för Sabina som startar matchen gör inte alls någon dålig insats under sin halva av matchen och Johanna Andersson som får hoppa in vid 1-4 har ett väldigt otacksamt jobb framför sig, en tung dag på jobbet är det att bli upplekt på läktarn gång efter annan av toppspelare med fin klubbteknik som Denise, Asse, Jullan, Ingvild & Co.

Vendela gör en bra match i målet och gör egentligen inget kostsamt misstag, den enda pucken som slinker förbi hade vilken målvakt som helst i serien släppt in, hon såg väldigt lugn och sansad ut hela matchen så här har vi ett fint namn för framtiden. Överlag så är det ingen som gör någon dålig match i LHC, man gör det man ska och slutar inte heller jobba för tidigt vilket syns på siffrorna. En riktigt bra avslutningshelg resulterar i full pott poängmässigt och en välbehövlig boost på målskillnaden som nu börjar närma sig Brynäs som är närmaste konkurrent framför, visserligen med två matcher fler spelade men det är ändå kontakt med andraplatsen nu för LHC.

HV får en tung start på jullovet men jag tror ändå att dom är tillbaka och krigar stenhårt igen då serien drar igång 12:e januari, högt betyg till Maja Jakobsson som gör en under omständigheterna väldigt bra insats, det är en spelare som jag faktiskt skulle kunnat unna ett mål i den här matchen bara för hennes hårda jobb, men då skulle till exempel även Myggan, Vikdahl, Ashley och flera till förtjänat mål. Men vi får väl alla hålla tummarna för att hon får hänga in några puckar mot USA och Canada när det är dags för JVM 29:e december, där även Julia Lennartsson är uttagen. Stort lycka till till alla uttagna och hoppas att något visas på TV eller åtminstone online!