Information » Matchrapporter ! » LHC - HV71 (18 november 2012)

LHC - HV71 (18 november 2012)

0 röster

Det var en väldigt skön känsla att komma tillbaka ner till hallen efter några veckors uppehåll med diverse landslagsaktiviteter för spelarna och en stor hockeyabstinens för mig själv eftersom det ska vara så svårt att få se streamade damhockeymatcher…
Men skönt att vara “hemma” igen, många bekanta ansikten på plats och inte minst två lag som såg tända ut på isen redan vid uppvärmningen. Hemmalaget för dagen rätt så sargat av skador och sjukdom, nätta namn som Kim Martin, Jenni Asserholt, Ashley Bairos och Therese Bergh borta, det är tur att det finns fler i laget som kan axla ansvaret.

Matchbilden i början var inte alls lik hur det såg ut senast lagen möttes när LHC var överlägsna, visserligen så håller anfallet högre klass och resulterar i fler avslut men HV visar upp ett ständigt förbättrande av sitt försvar framför Sabina, framåt ställer dom också till en del besvär för LHC-backarna som ändå allt som oftast reder ut situationerna. Efter ett lätt avfärdat boxplay i början av matchen så får LHC chansen att spela i numerärt överläge istället och Sabina får visa upp sina färdigheter i mål, lite färre avlossade skott än vad man kanske önskat men bara sekunder efter att utvisningen är över så kommer 1-0 genom ett backskott av Anna Kjellbin som letar sig in. Hemmalaget är inte dom enda som är bra på powerplay visar det sig några minuter senare då HV får chansen, grundtanken är att sätta upp Rebecca Lilja med sitt dunderskott men just denna gång är det hennes backkollega Sofia Gustavsson som får ta skottet och framför mål står kapten Michelle Claesson som ser till att pucken styrs förbi Vendela Jonsson som för dagen debuterar i Riksserien. Perioden slutar 1-1 med viss fördel för LHC men ändå inte helt säkert.

Följande period börjar med att domaren bjuder LHC på en smakstart genom att ta ett par HV-utvisningar efter varandra och två lägen räcker, på den andra utvisningen är det Myggan som hamnar i skottläge från blå och framför mål står en omarkerad Kristina Vikdahl och kan tjusigt styra in skottet mellan benskydden på Sabina, 2-1 och nu kändes det som att matchen kunde rinna iväg. Men icke, HV får ett guldläge och chansen att spela 5-mot-3 i drygt en minut, det dröjer bara en halv minut innan HVs supervapen från blå kliver fram och trycker dit den, som skjuten ur en kanon kommer 2-2 från Liljas klubba. Ett läge 4-mot-4 i slutet av perioden går obemärkt förbi. Tycker inte att perioden såg så ojämn ut som skotten tyder på dock, 21-3 till LHC, visst har dom dominerat anfallsspelet men inte så stort.

Som en öppen bok börjar sista perioden och det syns hur hårt HV har jobbat under dom första två perioderna för nu hänger man inte med i tempot längre, LHC trycker på och ledningsmålet hänger i luften. 6 minuter av hård press tar det, Denise lägger från Gretzky-position bakom mål in den till Ingvild framför som inte har några problem att sätta pucken i nätet, 3-2 och nu var matchen i stort sett över. Nästa mål är det Denise själv som får göra och efter det tar HV timeout för att vrida ur dom sista krafterna. Men det blir ännu ett bakslag, Myggan fångar upp en tappad puck nära offensiv blå och kan vända upp till ett friläge som hon iskallt prickar in i krysset till 5-2 och bara 25 sekunder därefter är det dags igen, omöjligt att se hur pucken går in för det är rejält tumult i målgården och ett flertal spelare från bägge lag som ligger både utanför och i mål, och helt plötsligt signalerar domaren för mål, kan känna att det förmodligen skulle varit avblåst redan innan men domaren har som vanligt sista ordet, han får dock en rejäl snyting med väl valda ord från Sabina som tilldelas ett personligt straff för “Abuse of officials”, tydligen var han en känslig man. Men mål ändå och 6-2 tillskrivs Madde Haug Hansen och så slutar hela tillställningen.
Inte många som hinner se det men när lagen ska tacka av varandra rycker HV-tränaren tag i Sabinas tröja och håller kvar henne vid båset, taskigt betéende av honom för det ser rätt dåligt ut när en spelare inte är med och tackar för matchen.

Målvakterna gör det bra idag, så länge HV-försvaret orkar med så håller Sabina kvar laget i matchen sen rinner det iväg lite men det är inte mycket att göra åt. På andra sidan isen får Vendela göra en helt klart godkänd debut, hon ser lite darrig ut i början men tar sig snabbt in i tempot och spelar riktigt bra sett över hela matchen, det bästa är att hon bara är 16 år så hon har en mycket ljus framtid att vänta. I bortalaget är det främst Rebecca Lilja som utmärker sig, skulle gärna se henne få en chans att visa upp sina färdigheter i landslaget snart, känns som att hon faller lite utanför radarn bara för att hon spelar i seriejumbon? Ser man framåt så går unga Maja Jakobsson i spetsen, Johanna Johansson, Michelle Claesson, Jeanett Hjelm och förstås Madde Sporrstedt som får stå för rutinen i laget. Finns en hel del ljuspunkter i HV och poängen kommer närmare för varje match, dom är ohyggligt mycket bättre nu än när jag såg dom på försäsongen mot Vålerenga.
LHC kan jag lyfta fram helt och hållet, dom jobbar bra tillsammans och täcker upp för alla som är borta. Ingvild, Denise och Madde får spela tillsammans under slutperioden och skapar enormt mycket. Det klassiska backparet med Vikdahl och Wiklund är bra samspelta som dom alltid har varit, känns väldigt tryggt varje gång dom är på isen. Och det är jätteroligt att se när juniorerna kommer ut tillsammans, dom är så svårlästa för motståndarna Jullan, Aronsson, Volgger och Linnea Jonsson, hoppas att få se dom kvar i föreningen många år framöver!

Nu riktas blickarna fram mot en helg i Norrland, LHC möter först MoDo på lördag och sedan Munksund på söndag, självklart tänker jag vara på plats och stötta mitt lag, ska bli riktigt roligt att få se Fjällräven Arena då jag inte varit i Ö-vik sen Kemephallens tid. Munksund fick efter denna helg återvända till Pite utan poäng men jag är övertygad om att inte alla poäng blir kvar i Västernorrland på lördag!