Information » Matchrapporter ! » Brynäs - LHC (27 oktober 2012)

Brynäs - LHC (27 oktober 2012)

0 röster

Och då var det inte tal om snabba spelvändningar utan snarare snabba målvändningar och små skillnader i kalibrering på skotten. Senast i Gävle var det ett lag med knackig början som kom på besök och gjorde en riktigt bra match vilket var upptakt för dom fina segrarna som skulle komma därefter. Den här soliga lördagen kom LHC ut i rasande tempo på isen och redan i första bytet var det nära att Sara Grahn fick släppa förbi sig ett mål och fler farligheter väntade.

Första perioden blir en riktig kavalkad av målchanser, en del för hemmalaget men dom riktigt farliga lägena skapas på andra sidan av isen, men tyvärr står det ändå 0-0 när signalen för periodslutet kommer. 13-11 i skott reflekterar inte riktigt hur chanserna legat i matchen, snarare så har LHCs försvar gjort det bra och sett till att Kim fått jobba fritt på skotten. Inte för att ta något ifrån Brynäs försvar men dom fick lite extra hjälp av målramen, som det är sagt så ska bra lag ha flyt också.

Mittperioden bjuder på nätrassel med löpande band princip. LHC drar på sig en utvisning tidigt i perioden och även om det inte blir utdelning i det numerära överläget så är det knappt att Ostrow hinner komma ut från båset innan Brynäs lagkapten Karin Johansson prickskjuter in 1-0. Lite ont gjorde det att se Brynäs göra första målet då matchen stått och vägt med en liten fördel till LHC.
Men dom blåa fortsätter att trumma på som att ingenting hänt och halvvägs in i perioden kommer då kvitteringen, Jenni Asserholt jobbar fram läget och är sånär att tråckla in pucken men det löser sig ändå när Denise tar hand om returen och Grahn får kapitulera.
Och det visar sig bli en snabb vändning av matchen här, redan i bytet efter lägger Malin Wiklund iväg en puck, till synes en rensning men där kommer en blixtsnabb Ashley Bairos och kör om Brynäsbacken närmast pucken och hinner sånär tjuva den innan, friläge och Ash avslutar iskallt med ett kvickt handledsskott mellan benen på Grahn och nu 1-2 på tavlan vilket kändes mer rättvist.
Tyvärr känns det som att LHC hamnar i nån typ av paltkoma direkt efter målet och Brynäs får praktiskt taget spela powerplay 5-mot-5 nästkommande minuter och det dröjer inte länge innan kvitteringen kommer, ett skott från blå av Elin Lundqvist studsar på som det ser ut både hemma- och bortaspelare innan pucken till slut ligger där bakom Kim i målet, Lina Wester skrivs som målskytt. Sen händer det som inte får hända, Anna Borgqvist blir frispelad och lika kallt som Ashley gjort tidigare prickar hon in 3-2 bakom Kim.
Målet blir upptakten till en enorm press från LHC under resten av perioden, men närmare än stolpe och någon puck dansandes i målgården kommer inte LHC innan perioden slutar.

Även slutet blir en rejäl jakt på kvittering, som blir ännu tuffare då Brynäs Elin Uusitalo släpps till sånär ett friläge som resulterar i 4-2 och nu går LHC ner på mindre folk för att forcera för att jämna ut matchen. Liksom tidigare i matchen är det fortfarande lite som fattas på marginalerna runt mål för LHC, sånär att pucken trillar in både en, två och fem gånger men Brynäs lyckas ändå hålla tillbaka målen trots en stor ström av chanser runt Grahn, med en stor mängd skicklighet och en skopa flyt så håller det faktiskt slutspurten mållös. Bör tilläggas att LHC vinner skotten i sista perioden med 16-3 så Brynäs försvar fick göra en hjälteinsats för att freda Grahn i mål som går av isen som den stora vinnaren.

Trots att det blev förlust så fanns mycket positivt att ta med från dagens match, dels så för LHC spelet på ett mycket bra sätt, det är bara dom småkalibreringar som ska hålla pucken innanför målramen som saknas. Gamla klassiska backparet med Vikdahl och Wiklund gör ett fantastiskt fint jobb och släpper inte till ett enda mål. Ashley måste förstås lyftas fram som gör ännu en fantastisk fin laginsats och även får lite utdelning framåt som hon gjort sig förtjänt av. Något som var mycket roligt att se var att min favoritspelare från fjolårets juniorlag fick debutera i Riksserien idag, nämligen hårdskjutande och smart spelande backen Jessica Adolfsson, tål att nämnas att hon enbart är 14 år och visar att hon platsar på den här nivån, stort!
Sen ska många ha plus idag som gör det där lilla extra på isen, även om det inte betalar sig just idag så visar det fin vilja. Denise och Asse förstås som ligger bakom säkert hälften av dom riktigt vassa lägena, Myggan, Tildah, Oz, Madde, Tommi som krigar på otroligt bra och spelar hårt hela vägen, samt Holma och Ingvild som bägge gör fina insatser åt bägge håll på isen och dom är sånär att få göra mål bägge två.

Ur hemmalaget vill jag lyfta fram särskilt backarna Lina Bäcklin och Josefine Holmgren som har ett tufft jobb med att räkna i ett hårt pressande anfall från LHC, samt kedjan med Lina Wester, Angelica Lorsell och Cornelia Gillberg som jag tycker är på isen vid dom flesta tillfällen när Brynäs skapar bra chanser framåt. Förstås ska Sara Grahn ha beröm också som lyckas stå emot den kavalkaden av skott som kommer mot henne.