Information » Matchrapporter ! » LHC - AIK (14 oktober 2012)

LHC - AIK (14 oktober 2012)

0 röster

En bra känsla i kroppen sen lördagens vinst mot Segeltorp och ännu bättre skulle det bli. Laget såg väldigt taggade ut redan från start och fullt förberedda att utöka vinststråket så började LHC pressa på från start, jag tänker inte ljuga och säga att dom var ensamma om det för även AIK började i högt tempo och fick lite extra fart av ett par powerplays under första perioden. Trots den hårda pressen så kunde ett mycket samspelt försvar och förstås Kim i målet avvärja alla farligheter som uppkom. Istället vändes steken mot slutet av perioden då hemmalaget fick prova på att vara fler på isen, halvvägs av utvisningen så är gårdagens stora stjärna påpassligt framme igen efter att Denise effektivt forcerat fram pucken till målområdet och 1-0 var det när den lite trötta och slitna paussignalen gick.

Spelet svängde sedan mycket under följande period, flest vassa chanser för AIK därför var jag mycket tacksam att LHCs backar var heta på returerna idag och gav Kim utrymme att göra det hon behövde i målet. Trots att AIK drar på sig ett par onödiga utvisningar i första halvan av perioden så etablerar LHC bara tryck utan att det blir några egentliga farligheter, svårt att få skotten igenom AIKs täta försvarsmur. Mållöst och LHC går av isen med en mycket osäker ledning även om känslan är mycket stabil för dagen.

Slutperioden börjar avvaktande innan LHC drar på sig en utvisning efter en annan och får stundvis spela 3-mot-5, Kim står emot en kanonad av bra skott från såväl Linnea Bäckman, Helene Martinsen, Line Bialik, Lisa Hedengren, Linnea Hedin, Fanny Rask med flera. Åter med fyra utespelare så stångar sig hemmalagets egen tjur Oz (Suzanne Ostrow) fram genom en egentligen ogenomtränglig mur av AIK-spelare och lyckas på något fantastiskt vis trycka in 2-0 i numerärt underläge, helt klart matchens starkaste prestation.
Frustrationen syns tydligt på AIK som fortfarande stretar på och gör sitt bästa men trots bra spel så blir väggen i hemmamålet för mycket och för att spä på det hela lite extra så tilldöms AIK ytterligare ett par utvisningar av en för dagen usel Flödén i randig uniform, kan bara önska att dom snart börjar släppa fram lite nya oprövade domare för det behövs nytt blod i Riksserien.
Med 2 minuter kvar av matchen tar AIK timeout för att sedan plocka ut Murase ur målet, ett par minuter av mycket hård press i LHCs zon följer som utökas något av att Jenni Asserholt får en utvisning i stridens hetta. Och även om en reducering hänger i luften så lyckas faktiskt Kim och hennes utmärkta lagkamrater hålla pucken ute, särskilt stort av Myggan som gör en fantastiskt hjälteaktig dubbelblockering av två tätt följande skott.

LHC gör en insats som kunnat slå vilket lag som helst idag, nu är det bara fortsätta på den inslagna vägen. Modo har visat att det går att hålla ett obesegrat streak och LHC har bara börjat, finns mycket kvar att ge! Och en Kim Martin i världsform är guld värd, laget känner sig tryggare och kan fokusera på rätt saker istället för att oroa sig för målvaktsspelet.
Det sagt så vill jag också hylla AIK som faktiskt gör en riktigt bra match även om inte skotten sitter idag, känns som att dom kommer explodera när som helst. Med det spel som AIK visat upp hittills under säsongen så är det förvånande att dom ligger näst sist i tabellen, finns så ruskigt mycket spel och energi i det här laget.

Mot nya höjder då, returmöten väntar först mot Segeltorp imorgon onsdag och sedan på söndag är det tid för AIK i Ritorp.