Information » Matchrapporter ! » Leksand - LHC (30 september 2012)

Leksand - LHC (30 september 2012)

0 röster

Leksand inkasserade säsongens andra vinst på ett alltför enkelt vis mot LHC denna soliga söndag i Dalarna. Nästan så att man kunde ana en viss nonchalans från Linköpings håll som verkade gå in med inställningen att Leksand bara skulle vara en munsbit.

Och visst, det var jämnt trots att LHC hade vaknat på fel sida i den norrländska luften, men ändå ett taggat Leksand tog tag i tillställningen och såg till att rädda upp sina misstag. Halvvägs genom första perioden kommer också rättvist 1-0 till hemmalaget genom Amanda Lindberg.

Andra perioden börjar som den första slutade, fortsatt spel mot ett mål, där Kim Martin känns väldigt ensam för dagen. 10 minuter dröjer det innan Leksand ökar på ledningen till 2-0 genom Madeleine Thögersen och strax därefter skulle det stått 3-0 om inte Flödén blåst av något för tidigt då pucken strax efter signalen passerar mållinjen. Men upprättelse 4 minuter senare då matchens mest framträdande spelare Iveta Koka får utdelning efter att ha brytit in och praktiskt taget stött in 3-0 på egen hand.
LHC tar time-out och Kristina Vikdahl pushar på lagkamraterna på ett mycket föredömligt vis, och det ger resultat direkt. Bytet därefter är det ett ruskigt taggat LHC som tar över taktpinnen och resten av perioden har Leksand inget att säga till om.

I slutakten kommer LHC åter igen ut med en ofantlig vilja, något som man skulle vilja se av dom jämt, för när dom spelar såhär är det nästan magiskt att se, då kan dom slå vilket lag som helst i serien!
Inte många minuter dröjer förrän det går hål på Julia Åberg i Leksandsmålet efter att Julia Lennartsson i samarbete med Nina Aronsson jobbat in pucken på dubbla returer. 3-1 och nu kände man faktiskt lite hopp igen.
Och det är en rivig ungdomskedja med Aronsson, Lennartsson och Madde Haug Hansen som är heta idag, halvvägs in i perioden tar sig Nina Aronsson fri efter uppspel av Madde och gör inga misstag när hon petar in 3-2. För övrigt hennes första mål i Riksserien.
Fortsatt nästan bara tryck i en riktning på isen, Leksand får några chanser i ett powerplay men annars är det LHC hela vägen. Mot slutet av matchen blir Nina neddragen efter att ha skapat åter ett friläge och ovanligt nog så döms faktiskt straff. Läktaren är på helspänn och det är ett bra försök men Julia är med på noterna i målet och Leksand håller tätt.

Kim ska ha en stor eloge för sin insats i målet, hon har inte mycket hjälp då målen kommer och göra många svettiga räddningar däremellan. MEN hade LHC spelat hela matchen som sista 25 minuterna hade resultatet varit 0-4, 0-5 eller nåt i den stilen, för så mycket bättre var dom faktiskt när dom tog i.
Vikdahl tar på sig kaptensrollen i matchen och ser till att laget taggar till, mycket stort av henne, kan se det där C:et lysa även om där inte finns någon bokstav på tröjan. I den defensiva aspekten tycket jag Myggan, Ashley, Tildah och Ostrow gör ett stort jobb och täcker skott, jobbar puckar ända till dom är ur fiendens händer och forecheckar effektivt i boxplay.
Stort plus också till ungdomskedjan med Nina Aronsson, Sophia Volgger och Linnea Jonsson som visar varje byte att dom vill spela mer, dom var bästa kedjan under första halvan av matchen. Det sköna är att dom har framtiden för sig och kommer att visa sig mer under säsongen.

Till sist måste jag haussa Leksand också, jag tippade att dom slutar på en femteplats och tycker dom har visat att dom kan leva upp till åtminstone mina förväntningar. Spelare som Julia Åberg, Linn Peterson, Caroline Siik, Madeleine Hall, Cecilia Östberg, Petra Eriksson, Sofia Engström, Wilma Ekström etc. kommer vara med och hävda sig i årets Riksserie.