Information » Matchrapporter ! » Brynäs - LHC (29 september 2012)

Brynäs - LHC (29 september 2012)

0 röster

Mitt på dagen var det nedsläpp mellan Brynäs och gästande LHC i den antika B-hallen bredvid Läkerol Arena. Det var halvtaskig belysning och utvisningsbåsen var sammankopplade med avbytarbåsen(?). Som upplagt för ett möte mellan två av landets bästa lag.

Med nytt mod och nya förutsättningar efter förra veckan så bjöd LHC upp till match direkt, visserligen hade hemmalaget mer av spelet i början av matchen men det var ändå jämnt och lagen växlade chanser med varann. Brynäs har något vassare lägen och får utdelning efter 8 minuter då frilägesexperten Lina Wester bryter sig fri och missar först men snappar upp egen retur och lägger in 1-0. Det var rättvist och resultatet står sig till pausvilan, något mål till hade inte känts orättvist för Kim Martin gjorde ett gäng kvalificerade räddningar som håller kvar LHC i matchen.

I följande period är det LHC som tar över taktpinnen och Sara Grahn börjar få mycket att göra med lägen var och varannan minut. Detta till trots så är det Brynäs som utökar ledningen genom nästa Leksands-förvärv Hanna Lindqvist, lite snefördelad utdelning men än så länge kändes det inte oroande, fortfarande mycket tid kvar.
Ett par utvisningar senare och åter med fullt manskap på planen så är det dags för Grahn att kapitulera då Denise får friläge och väntar in i sista sekund med att lägga in pucken i vänstra krysset precis innan vinkeln försvunnit helt. Nu var gästerna på gång och bara 3 minuter senare är det dags igen, och igen är det Denise som kommer fri, denna gång placerar hon snyggt in målet i det högra krysset, svårtläst spelare att ha emot sig. 2-2.

Sista perioden bjuder på en hel del press på målvakter och en del lustiga domaringripanden åt bägge lagens håll. Trots att det skapas rätt så mycket lägen förblir tredje perioden ändå mållös och övertid följer.
Lite taskigt tilldöms LHC en utvisning för felaktigt antal spelare i början av förlängningen och Brynäs startar med ett helt okej powerplay som dock inte ger utdelning, men inte långt därefter kommer ändå vinstmålet genom alltid farliga Anna Borgqvist. Sett till matchen i stort var det rättvist med oavgjort men extrapoängen var nog LHC värda, det blir dock inte alltid som matchbilden säger, mål är vad som räknas.

I slutsummering så var det ett LHC på plats som spelade som man ska spela varje match, mycket slit, mycket fokus och framför allt mycket hjärta. Får vi se mycket av dom ingredienserna i vinter så blir det en topplacering trots den tröga starten. Bäst i LHC tycker jag särskilt var amerikanskorna Ashley Bairos och Suzanne Ostrow som visar god inställning varje byte och är utsökta att se särskilt i numerärt underläge. Myggan gör också massor av inspirerande ingripanden och är förmodligen blåmärkesprydd på både fötter och ben efter denna insats. Kan räkna upp många fler för det här var en riktig laginsats för första gången i årets serie.

Inlägget är publicerat av Mats Bekkevold (Bekkevold84) 2012-10-02 12:00:00 ,uppdaterad 2012-10-02 00:05:40