Information » Inför match ! » Inför Segeltorp & AIK (hemma)

Inför Segeltorp & AIK (hemma)

0 röster


Då var det dags för ny omgång i Riksserien och först ut imorgon lördag är det Segeltorp som gästar Stångebrohallen, första gången på riktiga hemmaplan för LHC. Förra helgen tog som bekant LHC hem säsongens första fullpoängare och gjorde en blygsam klättring i tabellen, nu krävs dock en del jobb för att ta upp kampen med toppen, i bästa fall så är en topp-4 placering uppnådd efter dubbelmötena mot AIK och Segeltorp.

Förutsättningarna för helgens matcher känns goda efter att laget byggt momentum genom senaste segern, näst intill alla är redo för spel såvitt jag vet, Kamilla Lund Nielsen är och kvalar med Danmark mot OS 2014, Ingvild Farstad snart spelklar igen efter sin skada under premiärhelgen ochFanny Åkesson har börjat gå på is, så skadesituationen börjar ordna upp sig. Lite bättre flyt med skador den här säsongen skulle vara fruktansvärt trevligt!

Segeltorp kommer stärkta efter derbyseger mot AIK och sedan en spelfri helg så jag tror att det blir en hård nöt att knäcka nu när dom fått smak för seger. Den stora svårigheten blir förstås att få hål på Ida Winkler som spelade fantastiskt senast och har börjat säsongen på topp, sen gäller det förstås att sätta stopp för bombarderingen från Holst & Lersbryggen. Fri sikt för Kim Martin i mål och hård uppvaktning på dom tunga kanonerna så att dom inte får skjuta från bra lägen, vilket var just vad AIK föll på senast.
Är tjejerna i LHC på topp imorgon så kommer bortaförsvaret ha det dom gör för att sätta stopp för den blåa maskinen. Jag vet att dom kan föra en match lika bra som vilket topplag som helst i serien och tidvis finns ett mycket disciplinerat försvar att tillgå så det känns som att fördelen i skottsektorn kommer vara stor för LHC, all vikt ligger på att forcera in puckarna också, vinna returer och se till att Winkler inte får chansen att rädda målen (för det gör hon annars).

Håll ögonen på Nina Aronsson imorgon, hon har varit riktigt het senaste två matcherna och är hungrig på mer gissar jag. Det har varit riktigt bra drag på juniorerna mot slutet, så även Sophia VolggerLinnea JonssonJulia Lennartsson och Tildah lär vara med och visa framfötterna igen. Denise och Asse är förstås alltid dom farligaste framåt men tycker ändå att USoN-kedjan med Ashley, Suzanne & Madde Haug Hansen har nog varit giftigast hittills sett till skapade lägen även om dom inte riktigt fått någon utdelning, plötsligt kommer dom bara explodera framåt.

Segeltorp ställer upp med många unga förmågor men det är fortfarande dom rutinerade som gör poängen. Holst och Big Lersbryggen kommer stå för dom flesta farligheterna men har under två matcher sett potentiellt farliga spelare som Rebecca HöglundAlexandra Palm och Nora Brgles, mycket svårt att förutspå när dom blommar ut det där lilla extra som krävs. Kortvariga nyförvärvet i LHC Malin Zetterberg är nu tillbaka hemma i Segeltorp igen och i en betydligt mer framträdande roll som ser ut att passa hennes spelstil utmärkt. Mot AIK visade hon upp mycket fina centeregenskaper, bra tekningar och ett hemåtjobb som värdigt en mogen Steve Yzerman, några farligheter framåt hade hon också, så ser ut att ha hittat hem bra.

På söndag kommer sedan AIK på besök efter skjutövning i Prolympiahallen dagen innan, gissar att Sabina kommer att få svettas enormt mot detta vinstsugna AIK som vunnit de flesta av sina matcher spelmässigt även om målen inte kommit. Även om inte poängen har rullat in så ser jag fortfarande AIK som en stark guldkandidat och LHC kommer få det riktigt tufft. Ett näst intill komplett lag ställs på isen med ett djup som inget lag i serien kan mäta sig med, tre ruskigt starka kedjor av profiler som dessutom är väl inspelade tillsammans, inte heller i backbesättningen finns det några väsentliga brister. Den enda svagheten jag fortfarande ser är målvaktssidan, två mycket orutinerade målvakter sett till hockey på den här nivån, bägge kan göra riktiga stjärninsatser men det är fortfarande stor skillnad på kvalitet från match till match, så skjuter LHC mycket kommer det definitivt löna sig.

En kedja som LHC bör frukta är den med Line Bialik och Helene Martinsen där Lisa Hedengrenagerar center, jag tänker hävda att det är hela seriens mest kompletta kedja, dom har allt man kan önska sig. Line står för den explosiva farten och ett enormt målsinne, Helene tar mycket av grovjobbet samtidigt som hon har en förmåga att snabbt bedöma och lösa besvärliga situationer på isen och Lisa har ett otroligt hockeysinne, hon kan oftast förutspå vart spelet är på väg och slår några av dom smartaste passningar som setts i svensk damhockey. Går förstås inte att undgå att nämna Fanny Rask och Linnea Bäckman heller, två spelare som spelar med stor pondus och är starka i alla lägen, bägge tillhör seriens snabbaste skridskoåkare och bägge har en nästan löjligt vacker åkstil, aggressivitet kombinerat med pondus och skridskor är aldrig en dålig kombo.
Finns så många att nämna i AIK men nöjer mig med en till, Lisa Johansson. Elin Holmlöv är fortfarande lite före men näst efter henne är Lisa landets bästa magiker med klubban, snabbare än dom flesta och jobbigare att möta än alla, ingen jobbar lika hårt för sina mål och ingen är mer värdig när dom kommer.

Jag tror alltid på LHC seger för jag har sett och vet vad tjejerna kan och så även denna helg, det kommer att bli otroligt tufft men på söndag kväll så står det drygt 20 duktiga tjejer som tagit hem 6 poäng på isen i Stångebrohallen, sen om det är LHC eller AIK återstår att se, men jag tror på LHC!Inlägget är publicerat av Mats Bekkevold (Bekkevold84) 2012-10-12 18:01:38


Kommentera


 

 


Kommentarer