Information » Inför match ! » Inför bortamatcher Brynäs & Leksand

Inför bortamatcher Brynäs & Leksand

0 röster


Förra veckans resultat är redan glömda och nu öppnas ett nytt blad för säsongen, och jag tänker förstås vara på plats då LHC tar sig an Brynäs på lördag kl. 12.00 i Läkerolen och sedan på söndag börjar jag med att kolla in Sabina & Maddes HV71 utmana Brynäs på förmiddagen för att sedan dra vidare och vara framme i Leksand lagom till uppvärmningen. Många mil senare hoppas jag att vara hemma med ett stort leende på läpparna efter att LHC bärgat hem full pott och att HV tagit sina första poäng i serien.

Inget lönt i att sitta och dalta gamla resultat utan nu är det ett nytt LHC som kommer till spel, mer samspelt för var dag som går och viljan att vinna bara växer. Jag vet inte säkert huruvida pappersarbetet är klart för Ostrow och Tomigova för det vore kul att se försäsongens kedjor återförenade. Ingvild som fick kliva av senast mot Munksund kommer inte till spel i helgen och jag spekulerar i att Julia Lennartsson tar hennes plats mellan Denise och Asserholt. Sophia Volgger kommer förmodligen till spel efter att ha representerat Österrikes U18 senaste helgen, tror även att Nina Aronsson kommer att finnas ombytt.

På lördag när det är dags att möta landets för närvarande hetaste försvar och framför allt målvakt Sara Grahn så hoppas jag att få se ett LHC som hugger på alla chanser som ges, det kommer inte att bli målrikt och antagligen är det främst hantering av det andra lagets returer som kommer att fälla avgörandet.
Uppoffrande försvar framför Kim i målet kommer förstås bli viktigt då Brynäs har många vassa avslutare, ett extra varningens finger för Lina Wester, hon kan vara seriens bästa spelare på att skapa frilägen åt sig själv, samtidigt har LHC kanske den främsta av frilägesbrytare i Kristina Vikdahl så hon lär matchas flitigt mot just Wester & Co.

Leksand på söndag kan bli en munsbit beroende på lördagens resultat, men har dom inte tagit ut sig helt och hållet så tror jag att det blir en riktigt fartfylld tillställning. Senast jag såg Leksand i Tegera Arena så hade dom gett sitt yttersta mot Segeltorp kvällen före och kontrollerat det rasande tempot på matchen för att på söndagen helt enkelt inte orka med det laddade LHC som kom på besök. Men kullorna är ett år äldre och att dom är nederlagstippade tror jag gör laget till ett ännu svårare motstånd, något som AIK fick erfara under den senaste helgen då Leksand höll jämna steg länge mot det starka gnaget.

Fokus på försvar i LHC till helgen, dessa spelare gör sitt jobb lite i det tysta så att anfallet får göra sitt:
Therese Bergh – Utsedd till assisterande kapten inför säsongen och gör ett enormt jobb i försvaret, varje match. Hon har en mycket ansvarsfull roll att täcka upp för lagets mest offensiva back Emma Holmbom. Bergh är en riktig försvarsklippa, stark och fysisk när det behövs, utmärkt sinne att läsa vart hon behöver vara och en förmåga att alltid kunna lägga i en extra växel för att hinna först på en puck.
Kristina Vikdahl – Landslagsback som har en hög lägstanivå, gör hon en dålig match så motsvarar det ändå toppskiktet av seriens backar och när hon är bra så är hon riktigt bra och det är ofta. Näst intill prickfri när det gäller att stoppa 1-mot-1 situationer mot eget mål, sällan har man fått se en spelare komma fri mot #8 och sedan få iväg ett skott mot mål. Har också en tendens att dra iväg när motståndarförsvaret öppnar upp sig, då blir det ofta farligt runt målet även om målen från dom lägena kommer från medspelares klubbor. Vicks själv pangar in målen hårt från backplats.
Anna Rydberg – Lagets bästa tekare Myggan sticker till när man inte alls väntar sig några farligheter. Ofta dyker hon upp från ingenstans och skjuter in ett mål nu och då. Men den främsta färdigheten är ett uppoffrande och skickligt spel utan puck, mycket bra att manövrera bort pucken från skottlägen i boxplay och hon har även en fin förmåga att stressa på motståndare i lägen när dom inte väntar sig att bli attackerade. Myggan är allround och har goda kvaliteér som påminner om Lisa Danielsson.

 

Brynäs har en god mix av både rutinerade och unga talanger som spelar väldigt väl tillsammans, håll ett öga på dessa:
Anna Borgqvist – Otroligt kvick spelare som verkar vara lite varstans på isen, nästan alltid där pucken är och oftast så är det hon själv som har hand om den. Både farlig att lämna i skottläge och kan även lägga dom mest delikata av passningar. Finns många anledningar varför hon är uttagen i Damkronorna.
Lina Bäcklin – Back som har utvecklats enormt sedan fjolåret, såg henne i premiären mot Segeltorp och måste säga att det kanske var isens bästa spelare. Driver upp pucken i anfall fruktansvärt effektivt och finns inget att klaga på i hennes bössa heller. Jag är säker på att hon tar en plats bland dom 6 ordinarie backarna i landslaget den här säsongen, för Lina är en framtidsspelare som kommer att vara med och ta medalj i OS 2014.
Karin Johansson – Det känns som att hon är Riksseriens mest anonyma lagkapten men granskar man hennes spelstil lite noggrannare så syns det varför hon är Brynäs kapten. Hjälper verkligen till där det behövs över isen och tvekar inte att spela fysiskt om det är vad stunden kräver eller att göra en soloräd djupt in i anfallszon för att lagkamraterna ska hinna byta.

 

Leksands motsvarighet ligger i ungdomlig entusiasm i mängder och en stark skridskoåkning:
Linn Petersson – Lagets stjärna framåt är denna väl medaljprydda skarpskytt som snart tar plats i landslaget. Gick lite bredvid rampljuset under förra säsongen när Leksands profilerades av Lina Wester, Anna Daniels och Hanna Lindqvist, men håll i er för i år är det Linn som tar all uppmärksamhet! Målsinne och snabbhet i klass med seriens bästa kommer man långt med.
Julia Åberg – Främsta målvaktstalangen i laget som hade mycket att göra förra året och kommer tillbaka efter sommaren som en ännu vassare keeper. Fortfarande bara 16 år och här finns hur mycket potential som helst att hämta, gjorde en del fenomenala räddningar under de matcher jag sett tidigare. Ett utropstecken för årets framfart som ska placera Leksand på slutspelsplats.
Iveta Koka – Nyförvärv från Lettland som jag inte har sett spela tidigare men ska hålla ett öga på henne. Har redan visat att hon kan producera med sina 2 poäng efter inledande två matcher av säsongen.

Vet inte om jag vågar dra till med några siffror på helgens matcher men gör det ändå, man kan ju i värsta fall ha fel!

Brynäs – LHC  1-2 (Tror att det blir jämnt och målsnålt, en lyckönskning att LHC vinner men jag vet att dom kan!)
Brynäs – HV71 5-1 (Svårt att tippa annat än hemmaseger även om jag hoppas se Sabina nolla dom gulsvarta)
Leksand – LHC 3-6 (Målkalas i Tegera, bägge lagen har spelare som kan explodera framåt och det tror jag framför allt Denise gör)

Återkommer med matchrapporter tidigt nästa vecka, vi ses i Läkerolen och Tegera till helgen!Inlägget är publicerat av Mats Bekkevold (Bekkevold84) 2012-09-28 00:55:02


Kommentera


 

 


Kommentarer